Путин још није сигуран да ли ће се кандидовати за председника 2018.

ОТКРИО АМЕРИЧКОМ НОВИНАРУ ЧАРЛИЈУ РОУЗУ

КОЈИ ЈЕ СА ЊИМ РАЗГОВАРАО ЗА ТЕЛЕВИЗИЈЕ CBS И PBS

Чарли Роуз и Владимир Путин

  • Нагласио да машта да иза себе остави Русију која ће бити конкурентна, са стабилном привредом, са срећним људима и развијеним социјалним и политичким системом, а бити у стању да заштити своје интересе и да утиче на процесе који су од значаја за њу

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин није сигуран да ли ће се кандидовати за највишу државну функцију 2018. године.

        „Колико дуго (ћу се налазити на власти), зависи од две околности. Прво, постоје правила предвиђена Уставом, и она сигурно неће бити прекршена с моје стране. Али, нисам ни сигуран да треба да у потпуности искористим та уставна права“ - изјавио је руски лидер у интервјуу америчком новинару Чарлију Роузу за телевизије CBS и PBS.

        По Путиновим речима, његова одлука ће „зависити од конкретне ситуације у земљи, у свету“ и његовог расположења у том тренутку.

        Путин је у периоду од 2000. до 2008. године био на функцији председника РФ два мандата заредом. Од 2008. до 2012. године био је премијер Русије, а затим је поново изабран на највишу државну функцију на шест година.

        На питање какву земљу би желео да остави после себе, Путин је одговорио: „Русија треба да буде ефикасна, конкурентна, са стабилном привредом, с развијеним социјалним и политичким системом, који је флексибилан према променама унутар земље и око ње“.

        По мишљењу руског лидера, РФ „треба да буде конкурентна, треба да буде у стању да заштити своје интересе и да утиче на процесе који су од значаја за њу“.

        „Желим да Русија буде онаква каквом сам је сад описао. То је моја највећа жеља. И да људи овде буду срећни, а да наши партнери у целом свету желе и теже да развијају односе са Русијом“ - открио је Путин свој сан.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари