ДСС: Бранећи Гашића и Лончара – Вучић спречава да се сазна пуна истина о трагедији

ПРЕМИЈЕР НАСТУПА У МАНИРУ САМОПРОГЛАШЕНОГ ГОСПОДАРА ЖИВОТА, ТУЖИОЦА И СУДИЈЕ

  • Ускликом „Гашића и Лончара нећу да дам” и покушајем замене теза изношењем лажне тврдње - да они који траже да се испитају све околности несреће оспоравају одлуку да се организује спашавање детета - председник Владе је заправо рекао да неће да допусти да се истина о трагичном догађају у потпуности расветли и утврди евентуално постојање личне одговорности

         ПРЕДСЕДНИК Владе Александар Вучић је својом изјавом датом у маниру самопроглашеног господара живота и смрти, тужиоца и судије, трагичном паду војног хеликоптера дао једну потпуно нову димензију.

         Ускликом „Гашића и Лончара нећу да дам” и покушајем замене теза изношењем лажне тврдње - да они који траже да се испитају све околности несреће оспоравају одлуку да се организује спашавање детета - председник Владе је заправо рекао да неће да допусти да се истина о трагичном догађају у потпуности расветли и утврди евентуално постојање личне одговорности.

         Породице погинулих заслужују не само изјаве саучешћа, већ и истину о томе да ли је било пропуста у ланцу командовања, при процени временских услова за лет хеликоптера и доношењу наредбодавне одлуке да се лети за Београд, уместо Крагујевац или Краљево.

         Утврђивање само техничких детаља о паду летилице неће дати одговор на ова и друга, уистину најважнија, отворена питања.

         Током истог обраћања новинарима, председник Владе је рекао да ће „принцип одговорности, озбиљности и посвећености раду бити основни принцип рада Српске напредне странке”. Односом према питању утврђивања постојања одговорности за несрећу у којој је изгубљено седам живота - демантовао је сам себе.

         (саопштење Демократске странке Србије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари