Нетањаху у Конгресу САД: Боље никакав споразум са Ираном него овакав

ИЗРАЕЛСКИ ПРЕМИЈЕР ОЦЕНИО ДА ИСЛАМСКА ДРЖАВА И ИРАН ИМАЈУ - ИСТИ ЦИЉ

Бењамин Нетањаху

  • Бела кућа је оценила да Бењамин Нетањаху, у свом наступу пред Конгресом САД, није ништа ново и конкретно предложио. И указала: „Тражење пуне капитулације Ирана није никакав план и у том захтеву нас не би подржала ни једна земља у свету. Поготово што је израелски премијер тражио смену режима у Ирану“

        ИЗРАЕЛСКИ премијер Бењамин Нетањаху изјавио је у Вашингтону да се Иран и Исламска држава надмећу у остваривању истог циља - наметања екстремног ислама.

        Нетањаху је у говору у америчком Конгресу рекао да су Иран и Исламска држава непријатељи, али да, „када је реч о Ирану и Исламској дражви, непријатељ твог непријатеља је твој непријатељ“.

        Израелски премијер чији је говор у Конгресу на позив републиканца подигао међустранчке тензије у Вашингтону, изразио је жаљење што је његов говор доживљен као политички.

         „То никада није била моја намера. Знам да без обзира с које стране седите, увек стојите уз Израел“, рекао је он и поздравио и истакнуте демократе у Конгресу.

        Бела кућа је оценила да Нетањаху, у свом наступу пред Конгресом САД, није ништа ново и конкретно предложио. И указала: „Тражење пуне капитулације Ирана није никакав план и у том захтеву нас не би подржала ни једна земља у свету. Поготово што је израелски премијер тражио смену режима у Ирану“.

        Свој трећи наступ пред америчким Конгрес Нетањаху је искористио и да споразум „шесторке“ са Техераном назове „веома лошим“ и да подвуче да би било боље да не буде никаквог споразума.

        Бета - Факти

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари