Путин са члановима СБ Русије о ситуацији у Украјини и злочинима Исламске државе

ОЦЕЊЕНО ДА „ШИРЕЊЕ ГЕОГРАФИЈЕ ТЕРОРИЗМА ИД“ МОРА ИЗАЗИВАТИ ЗАБРИНУТОСТ

Владимир Путин

        СИТУАЦИЈА на југоистоку Украјине, као и проблем ширења терористичких активности Исламске државе детаљно су размотрени на састанку који је председник Русије Владимир Путин одржао са сталним члановима Савета безбедности РФ.

        Ово је саопштио његов портпарол Дмитриј Песков. 

         „На састанку је детаљно размотрено спровођење споразума, потписаних прошле недеље у Минску, о нормализацији ситуацији на југоистоку Украјине, узимајући у обзир одржане телефонске разговоре у „нормандијском формату“, а такође у контексту нових консултација које се планирају ускоро“ - казао је он. 

        Осим тога, „чланови СБ РФ одлучно су осудили варварско убијање египатских хришћана у Либији од стране ИДИЛ - рекао је портпарол руског председника.

         „Учесници састанка изразили су саучешће председнику Египта Абделу Фатаху ал-Сисију, као и целом народу Арапске Републике“ - додао је он. 

        У недељу увече бојовници Исламске државе приказали су видео снимак на којем се види егзекуција над 21 хришћанином (Коптом) - становницима града Самалут у провинцији Миња (јужно од Каира).

        Њих су екстремисти заробили у Либији крајем прошле године, и од тада се о њиховој судбини ништа није знало. 

         „Током састанка је било наглашено да посебну забринутост изазива трајуће ширење географије терористичких дејстава Исламске државе и исламског екстремизма генерално“ - нагласио је Песков. 

        Такође, размотрен је низ питања са унутрашњег руског дневног реда, саопштио је Дмитриј Песков.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари