ДСС: Вучићева влада упорно тврди да су Пајтић и Тачи колеге - покрајински премијери

ПОСЛАНИЧКИХ ПИТАЊА ВЛАДИ ПРЕТВОРЕНА У ПРИЗЕМНО И БРУТАЛНО

МАЛТРЕТИРАЊЕ ОПОЗИЦИОНИХ ПОСЛАНИКА

Вучић на „посланичком четвртку”

        У САМО једном дану власт је потврдила да су вређање здравог разума грађана и ниподаштавање, тиме и разарање институција, устаљени методи замагљивања истине о њеним двогодишњим  поражавајућим резултатима - оценила је ДСС.

        Како другачије - наглашава се у саопштењу ове странке - него вређањем здравог разума грађана назвати изјаву директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да је Влада „заузела активан став према КиМ како би се имало што више утицаја у покрајинским институцијама“ и да је један од резултата то што „први пут од 1999. године није могуће формирати покрајинску Владу у Приштини без активног учешћа и договора са српском заједницом“.

        Упорним називањем органа самопроглашене, лажне државе Косово покрајинским институцијама, које је Влада признала као једине легитимне и Србе у њих утерала силом, уценом и корумпирањем, власт бескрупулозно лаже сопствени народ.

        Хоће му се рећи - упозорила је ДСС - да су Хашим Тачи и Бојан Пајтић колеге, једнако председници покрајинских Влада и сакрити истина да је Влада расформирала све институције државе Србије на КиМ, признала институције самопроглашене монструм државе и тиме је фактички признала.

        И како другачије него ниподаштавањем институција и њиховим разарањем назвати скандалозно извргавање института посланичких питања  Влади у приземно и брутално малтретирање опозиционих посланика, које су представници Владе, уз подршку скупштинске већине демонстрирали на јучерашњој скупштинској седници?

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари