Градоначелник Београда биће магистар из Сент Луиса Синиша Мали

ПРЕДСЕДНИК ЈЕ УПРАВНОГ ОДБОРА КОМЕРЦИЈАЛНЕ БАНКЕ БЕОГРАД

И УПРАВНОГ ОДБОРА ФИЈАТ АУТОМОБИЛИ СРБИЈА

Синиша Мали

  • У Инвестиционој банци Credit Suisse First Boston у Њујорку радио је од маја до септембра 1998. године, од јануара до јула 2001. године био је помоћник министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију, а од јула 2001. до октобра 2003. радио је као директор Центра за тендере Агенције за приватизацију
  • Од јануара 2013. године саветник је првог потпредседника Владе Републике Србије за привреду и финансије. Члан је CFA Института, Serbian Busines Angels Network, Fulbright Alumni Association of Serbia i British-Serbian Busines’s Club

        НОВИ градоначелник Београда биће Синиша Мали, сазнаје Тањуг у СНС.

        Он би на ту функцију требало да буде изабран на седници Скупштине града која је заказана за сутра у 15 часова.

        Одлуком Владе Србије, 18. новембра прошле године, Мали је постављен на место председника Привременог органа Града Београда.

        Рођен је 25. августа 1972. године у Београду.

        Дипломирао је и магистрирао на Економском факултету у Београду и добитник је награде за најбољег студента факултета.

        Како се наводи на сајту Градске управе, мастер студије завршио је на WWashington University, St. Louis, САД, а докторат је одбранио на Факултету организационих наука у Београду.

        Носилац је лиценце портфолио менаџер, коју му је доделила Комисија за хартије од вредности Републике Србије и звања Cartered Financial Analyst (CFA).

        Од 1995. до 1997. године радио је у Deloitte & Touche Central Europe у Београду, а као руководилац у тој консултантској кући у Прагу радио је од 1999. до 2001. године.

        У Инвестиционој банци Credit Suisse First Boston у Њујорку радио је од маја до септембра 1998. године, од јануара до јула 2001. године био је помоћник министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију, а од јула 2001. до октобра 2003. радио је као директор Центра за тендере Агенције за приватизацију.

        Генерални директор NCA Investment Group је од септембра 2005. до 2008. године, а од 2004. године бави се пословима саветовања у области куповине и продаје предузећа, финансијске и пословне консолидације и приватизације.

        Од јануара 2013. године саветник је првог потпредседника Владе Републике Србије за привреду и финансије.

        Председник је Управног одбора Комерцијалне банке Београд и Управног одбора Фијат аутомобили Србија.

        Члан је CFA Института, Serbian Busines Angels Network, Fulbright Alumni Association of Serbia i British-Serbian Busines’s Club.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари