Рукомет: Наше даме могу све, па и у финале!

ИСКРЕНО, ВИШЕ САМ ЖЕЛЕО ФРАНЦУСКУ, ИАКО ЈЕ ЈАЧИ РИВАЛ ОД ПОЉСКЕ, САДА ОПЕТ ИГРАМО ПРОТИВ НЕПОЗНАНИЦЕ, КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Уместо седмог неба, рукометашице Србије прошле године извукле су најдебљи крај од четири полуфиналиста Европског првенства. Остале су без медаље. Звезде у успону током последња два меча постале су звезде падалице. Као што су пред четвртфинале планетарног шампионата у нашој земљи рекле да им је доста пораза, тако уочи финалног викенда поручују да нишане злато. Прва препрека је Пољска, вечерас (18.00) у „Комбанк арени“, а последњи победник дуела Бразил - Данска, који се игра од 20.45.

        Селектор Саша Бошковић је једини у тиму све време јавно говорио о атаку на трон. После победе над актуелним прваком, ништа више није немогуће.

        - Пољска је неугодан ривал. Али, шта то може да спречи Србију да буде шампион? Не знам. И не бих волео да нас било шта спречи. Мало ко је веровао да ћемо доћи до медаље. Сада смо на два корака до златне - поносно је истакао шеф стручног штаба Србије.

        После пораза од Црне Горе и Мађарске у одлучујућим дуелима ЕП 2012, опрезност је подигнута до облака.

        - Искрено, више сам желео Француску у полуфиналу, иако је јачи ривал од Пољске. Јер, много наших девојака не само да наступа у Француској, него су и најбоље у својим тимовима. Сада опет играмо против непознанице, али не сме ништа да нас заустави. Ни сад, ни у недељу у 17.15. Морамо да изађемо на терен и победимо оба меча - све више је убеђен Бошковић у светску титулу. - Немам жељу за противника у финалу. Важно је само да ми будемо тамо.

        Девојке су доста одмереније у изјавама, али и по њиховим речима се може закључити да су одлучне у намери да искористе поправни испит. Ко још два пута заредом добија прилику да игра полуфинале у својој кући?

        - На истом смо степенику као прошле године. Али, сада смо много искусније, зрелије, сталоженије, стабилније, опуштеније - набраја Катарина Томашевић све врлине које је репрезентација Србије стекла током осам мечева на Европском и седам на Светском првенству. - Можемо до злата. После победе над Норвешком, можемо све.

        Колико тежак пут је прошла наша селекција најбоље говори податак да су три селекције из нишке Б групе у полуфиналу, Србија, Данска и Бразил.

        - Шта смо ми све прошли, са ким све нисмо играли... Нема везе, овако је још слађе. Ако будемо опет смирене, хладне главе и ако се не будемо опуштале ни у једном тренутку, рачунам да у финалу играмо са Данском - искрена је Томашевићева.

        Дебитант на планетраном шампионату јури прву, историјску медаљу за Србију на великим такмичењима.

        - Идемо ка циљу који је свака од нас зацртала на почетку каријере. Све смо много уложиле за овај моменат. Тај труд морамо да крунишемо. Нећемо дозволити да опет уплакане завршимо Шампионат - обећала је Јелена Поповић да нема више суза. - Пољска није за потцењивање, јер је избацила Русију у квалификацијама, а на првенству прво Румунију, па Француску. Пут до медаље је трновит, али спремне смо да га пређемо.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

„Комбанк арена“
        (1) Бразил - Мађарска 33:31
        (2) Србија - Норвешка 28:25
„Спенс“
        (3) Немачка - Данска 28:31
        (4) Француска - Пољска 21:22
 
ПОЛУФИНАЛЕ
 
данас
„Комбанк арена“
        Србија - Пољска 18.00
        Бразил - Данска 20.45
 
ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО
 
22. децембар
        „Комбанк арена“
        поражени из полуфинала 14.30
 
ФИНАЛЕ
 
22. децембар
        „Комбанк арена“
        победници полуфинала 17.15
 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари