Црна Гора и Косово* ускоро ће разменити амбасадоре

ДОГОВОР ВУЈАНОВИЋА И ЈАХЈАГЕ НА ЧЕТВРТОМ РЕГИОНАЛНОМ

САСТАНКУ У БУДВИ НА КОЈИ ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ НИЈЕ ДОШАО

Филип Вујановић

  • Национална заједница Црногораца на Косову биће призната у Уставу Косова, и имаће и аутентичне представнике у косовским институцијама. Након тога, а верујем да ће се то десити у најскорије време, доћи ће до размене амбасадора, изјавио је Филип Вујановић

        ЦРНА Гора и Косово* размениће ускоро амбасадоре, чиме ће успоставити пуне дипломатске односе, најавили су данас њихови председници Филип Вујановић и Атифете Јахјага.

       Они су у Будви учестовали на Четвртом регионалном састанку, коме су присуствовали и председници Македоније и Албаније Ђорђе Иванов и Бујар Нишани. Председник Србије Томислав Николић није дошао на овај скуп.

       Вујановић и Јахјага су казали да ће црногорска национална заједница на Косову у најскорије време добити уставну верификацију, чиме ће се испунити услов Подгорице за размену амбасадора.

       „Национална заједница Црногораца на Косову биће призната у Уставу Косова, и имаће и аутентичне представнике у косовским институцијама. Након тога, а верујем да ће се то десити у најскорије време, доћи ће до размене амбасадора“, казао је Вујановић новинарима.

       Он је нагласио да између Црне Горе и Косова нема отворених питања и да се ускоро може очекивати потписивање споразума о граници.

       Јахјага је навела да је питање статуса Црногораца на Косову* ушло у скупштинску процедуру, оцењујући да ће та тема бити решена убрзо.

       „Тај процес је при самом крају и очекујем да одмах након тога дође и до размене амбасадора“, оценила је и она.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари