ДСС: Пастор затражио надзор ЕУ над радом УСС што је напад на суверенитет Србије

ПОЧЕЛО ОСТВАРИВАЊЕ ИДЕЈЕ

О ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈИ „ВОЈВОЂАНСКОГ ПИТАЊА“

Миленко Јованов

  • Портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов подсетио Пастора да је надгледање рада судова у Србији већ било тема и то 1914. године, када је Аустроугарска ултиматумом од Србије тражила да на територији Србије ради управо оно што он (Пастор) данас, век касније, нуди Европској унији

        ПОСЕТА председника Скупштине Војводине Иштвана Пастора Бриселу и оно што је он тражио у седишту ЕУ, јасно показују да је почело остваривање идеје о интернационализацији „војвођанског питања“, изјавио је портпарол Покрајинског одбора Демократске странке Србије Миленко Јованов.

       Пасторова посета Бриселу и „његово тражење да Европска унија врши надзор над радом Уставног суда Србије и контролу спровођења његових одлука, представља најжешћи напад на суверенитет Србије, још од проглашења такозване независности Косова и Метохије“, навео је Јованов.

       Оно што је председник Скупштине Војводине, као представник покрајинског режима Бојана Пајтића тражио у Бриселу, не представља ништа друго него „позив Европској унији да Србију третира као протекторат“, сматра Јованов.

       Он је Пастора подсетио на то да је надгледање рада судова у Србији „већ било тема и то 1914. године, када је Аустроугарска ултиматумом од Србије тражила да ради на територији Србије управо оно што он (Пастор) данас, век касније нуди Европској унији, па се питам да ли је уопштe свестан шта је тражио од својих бриселских пријатеља“.

       Кад су већ ишли у Брисел да се жале на стање у сопственој земљи, поставља се питање да ли се „делегација покрајинских властодржаца“ сетила да се  тамо пожали на „корупционашке афере које се све чешће повезују управо са режимом који и они сами представљају“, навео је Јованов.Такозвано „војвођанско питање“, како је додао, више није ни питање аутономије, ни питање надлежности, како то представници покрајине представљају, него је „питање борбе против корупције и криминала у Србији“.

       ДСС сматра да тај антидржавни потез не сме остати без реакције званичних органа Србије јер „ако се овај насртај на суверенитет државе прећути, или дозволи, исте или још жешће нападе на суверенитет Србије треба очекивати у блиској будућности са разних страна“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари