Монтенегринка се оклизнула на америчкој амбасадорки и „Миловим тенковима“

ТАМАРА НИКЧЕВИЋ РЕКЛА `У КАМЕРУ` ДА ЈЕ ЏУДИ РАЈЗИНГ РАЈНКЕ ПРОЈЕКТОВАЛА ТЕНКОВЕ У ПОДГОРИЦИ

Тамара Никчевић

* У својој емисији на РТЦГ Телескопија оптужила Американку да тврди да ДПС прогони хришћане и поставила питање: „Да ли је могуће да једна тако велика земља (као САД) пошаље у Црну Гору такву амбасадорку?!“

* Здравко КРИВОКАПИЋ: Радио Телевизија Црне Горе три деценије прогони неистомишљенике Демократске партије социјалиста. Сада је по налогу ДПС-а јавни сервис кренуо у прогон дипломата. Треба га што пре вратити грађанима који га и плаћају

* ФАКТИ: Добро је што Монтенегрини нападоше на америчког амбасадора! Добро је што је баш амерички амбасадор рекао да "ДПС прогони хришћане"!

______________________________________________________

       САВЕТ Радио и Телевизије Црне Горе (РТЦГ) је закључио да је новинарка Тамара Никчевић прекршила програмске стандарде и принципе када је објавила да је амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке на приватној вечери "пројектовала" да ће председник Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа.

       Како се наводи, покренута је формална процедура утврђивања одговорности за пропусте.

       Савет је, додатно, упутио захтев генералном директору Божидару Шундићу да, у оквиру својих надлежности, утврди одговорност. Констатовано је и да ће даљи статус емисије у оквиру програмско-продукционог плана бити размотрен.

       Новинарка Тамара Никчевић објавила је синоћ на РТЦГ да је амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке на приватној вечери "пројектовала" да ће председник Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа.

       Она је у емисији Телескопија у којој је гост био Љубомир Филиповић додала и да је то жена која тврди да ДПС прогони хришћане. "То не да је неозбиљно, него ја не знам са чиме се то граничи", прокоментарисала је Никчевић.

       Она је инсистирала да је њен извор врло поуздан и питала "да ли је могуће да једна тако велика земља пошаље у Црну Гору такву амбасадорку".

       Америчка амбасада у Црној Гори саопштила је данас на Твитеру да неосноване оптужбе против амбасадорке јасно указују на потребу за вишим професионалним новинарским стандардима у Црној Гори.

       „Разочаравајуће је видети такав непрофесионализам од стране јавног медијског сервиса који има мандат да информише а не да обмањује јавност", објавили су раније данас из амбасаде.

       Председник Владе Здравко Кривокапић на свом Твитер налогу је написао да Радио Телевизија Црне Горе (РТЦГ) три деценије прогони неистомишљенике Демократске партије социјалиста (ДПС).

       "Сада је по налогу ДПС-а јавни сервис кренуо у прогон дипломата. Јавни сервис Црне Горе што пре вратити грађанима који га и плаћају", рекао је Кривокапић.

       Тамара Никчевић има уговор са РТЦГ о емитовању емисије Телескопија у којој је изговорила спорне тврдње.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари