У Доброти убијен Веселин Вукотић, отац вођа которског „шкаљарског клана“

ПОЧЕЛО ОД ТОГА ШТО ЈЕ 2014. КОТОРСКЕ КРИМИНАЛЦЕ ПОДЕЛИО НЕСТАНАК 300 КГ КОКАИНА

* Подгорички медији пишу да је килер био „мушкарац са качкетом“, који је имао помагача, али се не слажу да ли је пуцао из аутомата или пиштоља са пригушивачем

* Откад траје обрачун 'шкаљараца' и 'кавчана' – ликвидирано је више од 30 лица у Црној Гори и Србији

________________________________________________________________________

           КОТОРАНИН Веселин Веско Вукотић (69), отац Јована и Игора Вукотића, које полиција сматра за вође шкаљарског клана, убијен је синоћ, око 20.45 сати, испред куће у којој је живeо у котоском насељу Доброта.

           Смртоносне хице у Вукотића испалила је за сада непозната мушка особа. Вукотић је изашао из куће и кренуо према свом аутомобилу када је убица испалио више хитаца у њега, а потом побегао. Тешко рањени Вукотић одмах је превезен у которску Болницу, али је и поред напора лекара преминуо, пише ЦДМ.

           За сада је једино познато да је убица на глави имао качкет и саучесника који му је помогао након убиства. Управа полиције је саопштила синоћ да интензивно ради на расветљавању случаја, али није саопштила из ког оружја је отац Јована и Игора усмрћен.

           Подгорички дневни лист Побједа, позивајући се на сазнања из истраге, пише да је ријеч о аутоматском оружју, а Дан да се ради о пиштољу са пригушивачем.

           Начин на који је почињен овај злочин упућује на то да је убица познавао навике Веска Вукотића.

           "Све указује да се ради о професионалном убиству, које је детаљно испланирано, а у прилог томе говори и податак да убица није оставио трагове”, пише Побједа.

           Полиција је одмах стигла на место убиства и блокирала читав град. Претресано је свако возило и сви пролазници. На више локација заустављана су сва возила, и створиле су се километарске колоне.

           брзо је на места убиства дошла и млађа женска особа, за коју се испоставило да је супруга Веселиновог сина Игора. Она се кроз плач обратила полицајцима: "Молим вас, мене морате да пустите да приђем, ја сам му снаха", пише Дан.

           Вукотићеви синови Јован и Јовица нису у Црној Гори. Јован је у затвору у Србији, где служи казну затвора од 15 месеци због фалсификовања пасоша. Он је ухапшен 10. септембра прошле године у Анталији, када је код њега пронађен фалсификовани македонски пасош и одмах је изручен Србији.

           На почетку суђења негирао је оптужбе за фалсификовање докумената и наводе да је вођа 'шкаљарског клана'. Он је тада рекао да му је безбедност угрожена и да полицајци једном мафијашком клану продају информације о његовом кретању.

           Тврдио је да му подмећу они који су убили београдског адвоката Драгослава Мишу Огњановића. Црногорски правосудни органи га потражују због сумње да је учествовао у покушајима убиства Тамаре Звицер, супруге наводног вође 'кавачког клана' Радоја Звицера, и Милоша Радоњића и Војина Ступара, припадника те криминалне групе.

           Други син Веселина Вукотића Игор је у бекству јер је оптужен да је формирао криминалну групу која је починила и планирала више убистава. Специјално државно тужилаштво Црне Горе сумња да је његов клан сарађивао са криминалним групама које су у Никшићу и Албанији формирали Ранко Радуловић и Ероген Брајовић.

           Которски кланови раније су деловали као једна криминална група. Међутим, крајем 2014. године у Валенсији је нестало око 300 килограма кокаина, након чега је дошло до расцепа у клану, који се поделио на 'шкаљарце' и 'кавчане'. Убрзо су почела убиства.

           Рат ова два клана однео је више од 30 живота у Црној Гори и Србији.

           https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Detalji-ubistva-Veselina-Veska-Vukotica/534534

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари