Против Ђукановића у две изборне колоне, већу и важнију зову „Велика Народна коалиција“

НА ЊЕНОМ ЧЕЛУ БИЋЕ ПОДГОРИЧКИ ПРОФЕСОР ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ, А БРОЈ ДВА – АНДРИЈА МАНДИЋ

Здравко Кривокапић

* Кривокапић се у јавности појавио као један од оснивача НВО “Не дамо Црну Гору” која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској

* На трећем месту је Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије. Подгорички медији тврде да је позиција четири резервисана за жену, док ће се на петој наћи лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић, а на седмој Марко Милачић, председник ванпарлементарне Праве Црне Горе

* Под притиском којих очекивања је формирана `Велика Народна“ можда најречитије говори ово саопштење СНП: „Још једном истичемо да избори који ће се одржати 30. августа нису обични избори, већ да се на њима одлучује судбина свих наших грађана, државе, цркве и светиња које су нам преци оставили и којима се поносимо. Зато поручујемо грађанима да нико нема право да остане код куће на дан избора и на тај начин опрости режиму све оно што нам је учинио последњих деценија“

________________________________________________________________________

       ПОЛИТИЧКИ противници режима Мила Ђукановића изаћи на изборе 30. августа у две колоне.

       У једној – већој која је већ названа Великом Народном коалицијом - биће Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности.

       У другој, на чијем челу су Алекса Бечић и Миодраг Лекић, су: Демократска Црна Гора, Демос, ПИР, Нова љевица и Друштво за истраживање политике.

       `Велику Народну` ће предводити професор Машинског факултета у Подгорици Здравко Кривокапић који се недавно у јавности појавио као један од оснивача НВО “Не дамо Црну Гору” која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској, а која је у кратком року организовала низ јавних трибина на којима су учествовали епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић...

       Неформални назив коалиције је “Сви заједно!”

Небојша Медојевић, Милан Кнежевић и Андрија Мандић

       На другом месту на њеној изборној листи вероватно ће бити лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, а на трећем Милан Кнежевић лидер Демократске народне партије.

       Подгорички медији тврде да је позиција четири резервисана за жену, док ће се на петој наћи лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

       Седма је наводно резервисана за Марка Милачића, председника ванпарлементарне Праве Црне Горе.

       Социјалистичка народна партија би требало да добије четири мандата међу првих 20 на листи, што је био и један од њених захтева у преговорима.

       Уједињена Црна Гора ће добити једно место међу првих десет, и једно место на “граници пролаза”.

       Још се тражи “адекватно место” за кандидате осталих учесника у Великом Народном покрету.

       Чланице Народног покрета Радничка партија, Уједињена Црна Гора и Александар Дамјановић (биран на листи СНП-а) имају четири мандата на изборима 2016, па сматрају да им и сада толико припада.

       Под притиском којих очекивања је формирана `Велика Народна“ можда најречитије говори ово саопштење СНП:

       „Још једном истичемо да избори који ће се одржати 30. августа нису обични избори, већ да се на њима одлучује судбина свих наших грађана, државе, цркве и светиња које су нам преци оставили и којима се поносимо. Ови избори су шанса за спас наше државе и не смијемо направити грешку. Зато поручујемо грађанима да нико нема право да остане код куће на дан избора и на тај начин опрости режиму све оно што нам је учинио последњих деценија“.

       Крајњи рок за предају изборних листа је 4. август у поноћ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари