На улазу у Будву ухапшен Брано Мићуновић – кум монтенегро-подземља који чува прилазе Ђукановићу

ЧУВАО У СВОЈЕ ВРЕМЕ ЂИНЂИЋА И ОНЕМОГУЋИО ШЕШЕЉЕВ МИТИНГ У НИКШИЋУ

* Кад год су медији покушавали да објасне мрежу организованог криминала која дрма Балканом и шире, готово у сваком тексту Брано Мићуновић је био на првом месту, представљући га као човека од којег све зависи, као и да има и своју војску

_______________________________________________________

         НИКШИЋАНИН Брано Мићуновић приведен је данас на саслушање и против њега ће бити поднета кривична пријава због недозвољеног држања оружја, објавила је подгоричка Борба.

         Он неће бити једини који ће бити приведен у акцији полиције, а испитује се да ли оружје које је пронађено има везе са припремањем неких кривичних дела.

         Са њим је приведено још неколико људи из обезбеђења код којих су пронађена два пиштоља.

         Додаје се да је аутомобил Мићуновића зауставила полицијска патрола на кружном току на улазу у Будву.

         Ова вест шокирала је не само црногорску, већ и јавност у целом региону, с обзиром на то да је реч о човеку за којег деценијама важи да се његово име не изговара олако.

         Од тренутка када су кренуле приче о томе да је Црна Гора "шверцерска Мека", име овог Никшићанина је у подгоричким и регионалним медијима пмињано заједно са Милом и Ацом Ђукановићем, Веселином Баровићем, Ратком Кнежевићем, Станком Суботићем...

         Име Брана Мићуновића је први пут у медије доспело када је 1983. године у Немачкој убијен Стјепан Ђурековић, бивши директор маркетинга хрватске Ине, а за чије убиство су много година касније на доживотне робије у Немачкој осуђени бивши припадници југословенске тајне полиције Јосип Перковић и Здравко Мустач.

         Мићуновић, званично, није припадао ниједној политичкој партији, што не значи да је био политички пасиван.

         У јесен 1992. године, пренели су тада медији, није му се допала идеја да Војислав Шешељ у Никшићу одржи страначки скуп, па га је са својом дружином чекао на прилазу граду.

         Митинг радикала није одржан.

         Десет година касније, 2002. године, Шешељ га је оптужио за умешаност у криминал и убиства Горана Жугића, саветника црногорског председника за безбедност.

         Шешељ је, како су пренели медији, тада рекао да је Мићуновић толико моћан да је "прави председник Црне Горе", који "држи у шаци" и самог Мила Ђукановића.

         Мићуновић је, према писању медија, у време НАТО бомбардовања штитио тадашњег лидера ДС-а Зорана Ђинђића, који је то време провео у Црној Гори.

         Иначе, када год су медији покушавали да објасне мрежу организованог криминала која дрма Балканом и шире, готово у сваком тексту Брано Мићуновић је био на првом месту, представљући га као човека од којег све зависи, као и да има и своју војску.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари