Медојевић: Срамни и антицрногорски поступак Владе Црне Горе према Војсци Србије

ПОДСЕТИО ДА СУ У ДВА НАВРАТА ЦЕЛИ ВОДОВИ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ БОРАВИЛИ У СРБИЈИ

*  Небојша МЕДОЈЕВИЋ: „У име праве и старе јуначке и војничке Црне Горе, као Црногорац и суверениста, један од лидера ДФ, посланик и члан одбора за безбедност Скупштине Црне Горе, извињавам се братској Војсци Србије

___________________________________________________________________

        НЕБОЈША Медојевић, председник ПзП и један од лидера Демократског фронта, осврнуо се на поступак црногорског режима, који није дозволио војној делегацији Србије, на чијем је челу министар Александар Вулин, да у земљу уђу са српским униформама.

        „У два наврата, по читав вод војске Црне Горе је боравио на територији Србије, и то по неколико дана, у теренској, чак не свечаној униформи и са својим возилима. Није било нити једног инцидента, непријатности ни проблема. Да ли ово треба да буде `хвала` за такав третман?

        Били су – прецизирао је - 2015. и 2018, у Крушевцу. Учествовали су у међународним цивилно-војним вежбама под називом “ Балкански одговор“. Оба пута јединице ранга вода, а 2018. су учествовали са опремом, средствима и возилима. Имали су потпуну заштиту и наглашено гостопримство. У Војсци Србије се у више наврата обучавало и школовало више припадника војске Црне Горе.

        У име праве и старе јуначке и војничке Црне Горе, као Црногорац и суверениста, један од лидера ДФ-а, посланик и члан одбора за безбједност Скупштине Црне Горе, извињавам се братској Војсци Србије на овом срамном и антицрногорском поступку Владе Црне Горе.“, закључио је Медојевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари