Марковић оптужио митрополита Амфилохија да се ставио на чело антицрногорске опозиције

ТВРДИ ДА СУ ЛИТИЈЕ ПОЛИТИЧКИ УДАР НА ЦРНУ ГОРУ КОЈА НИКАД НЕЋЕ БИТИ СРПСКА

* ФАКТИ: Tако је то са Монтенегринима. Буниш се што те дискриминишу и покушавају да газе, мирно се и молитвено противиш, а они кмече и подмећу да удараш да устав, државу и њен суверенитет! За антицрногорско проглашавају све што макар индиректно дира у њих, њихове одлуке и интересе. Само, нису нимало оригинални. За тим каменом посежу сви слични властодршци кад почне да им се љуља под ногама. Зато: што више кмече – то боље...

__________________________________________________________________

        МОНТЕНЕГРИНСКИ премијер Душко Марковић, који је истовремено и заменик председника ДПС, из Пљеваља је преко Твитера пласирао паролу да “Црна Гора неће бити српска“.

        Није прецизирао: да ли је то порука Србији да Црна Гора више никада неће бити с њом или црногорским Србима да никада неће преузети власт у својој земљи.

        Могуће је, додуше, да је истовремено хтео да са врха своје и Ђукановићеве антисрпске партије обнародује обоје.

        , Тим пре што је искористио прилику да у том контексту оптужи митрополита црногорско-приморског Амфилохија да се „нажалост ставио на чело антицрногорске опозиције“.

        Са седница ОО ДПС Пљевља (у проширеном саставу) навео је:

         „То је резултирало синоћним протестом и литијом гдје само за Црногорце није било мјеста. Сигуран сам да ће грађанска и демократска Црна Гора и овај пут одбацити такав фолклор и деструкцију”.

        Марковићу сметају литије, за које каже да нису верске него политичке и тврди да угрожавају сувереност Црне Горе:

        “Пропаганда да ће Црна Гора бити српска, уз вулгарно плакатирање и фарбања по нашим градовима, неће поколебати Црну Гору, Владу и институције да заштите Устав и примјеном закона сачувају државне и националне интересе“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари