Мандић: Решење се мора брзо наћи јер у супротном - све ће да експлодира

ДОДИК ЈЕ ЈЕДАН ОД СРПСКИХ ПАТРИОТА КОЈИ ВОДЕ РАЧУНА О СВИМ СРБИМА“

* Агенцији Срна рекао: „Црна Гора је евидентно на ивици сукоба. Ђукановић уз помоћ државног терора покушава да малтретира већинску Црну Гору

* Наш највећи проблем је Ђукановићева опасна агентура у Београду. Ђукановићеви људи у Београду покривају неке изузетно важне положаје, налазе се на разним адресама и поуздано их можемо регистровати. Ти људи се налазе и у службама безбедности, и у тужилаштву и другим веома важним позицијама у Србији. Послушни су Милу Ђукановићу, а не држави у којој живе и раде и којој формално припадају

_________________________________________________________________________

        ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Андрија Мандић истакао је у изјави за агенцију Срна да је снага солидарности која долази из Републике Српске веома добро поздрављена у Црној Гори што показује да увек могу да рачунају једни на друге као права браћа.

        Говорећи о посети Републици Српској, Мандић је рекао да се радује сваки пут када дође у Српску и у Бањалуку и што има прилику да се састане са људима који су доказане српске патриоте, међу којима се посебно истиче лидер СНСД-а и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

        - То су људи који не воде рачуна само о Републици Српској, већ мисле о свим Србима у региону и ма где они живели у свету, а ту пре свега мислим на Милорада Додика. Веома ми је значајно да чујем од њих како гледају на дешавања у Црној Гори и да сазнам одакле долази толика енергија коју Република Српска пружа српском народу и верујућим људима у Црној Гори - истакао је Мандић.

        На питање каква је ситуацију у Црној Гори, он је нагласио да је Црна Гора евидентно на ивици сукоба, те да је то порука коју је на данашњем састанку пренео и комесару за проширење ЕУ Оливеру Верхељију.

        - Колега Милан Кнежевић и ја смо Верхељија упознали о актуелним дешавањима у Црној Гори и указали да би Брисел требало снажније да се укључи, јер је Црна Гора, захваљујући политици Мила Ђукановића и црногорске Владе, на ивици сукоба. Све маске су пале и било би добро да се уз помоћ и са стране утиче на Ђукановића и да се не дозволи да дође до сукоба - указао је Мандић.

        Он је нагласио да нема решења за отимање имовине СПЦ и излазак стотине хиљада људи на улице без поштовања воље већине, права на имовину и поштовања цивилизацијских стандарда.

        - Решење се не може остварити ако Мило Ђукановић и његов режим и даље буду истрајавали на оним вредностима које су одлика неких прошлих времена када је он био млади комуниста. Ђукановић очигледно мисли да су ово још она времена из 1945. када су комунисти 'револуционарним' одлукама одузимали имовину. Та пракса у 21. веку је неприхватљива - поручио је Мандић.

        Он је изразио уверење да ће се његов глас, као и глас његових колега који стално преносе и људима у Бриселу и на политичкој сцени у Црној Гори и региону бар негде чути и успјети да утиче на црногорску актуелну власт која "уз помоћ државног терора покушава да малтретира већинску Црну Гору".

        На питање да ли представници ЕУ схватају озбиљност ситуације у Црној Гори, Мандић каже да засигурно схватају, али рачунају да ће притиском, који им је некад полазио за руком, уз помоћ државног терора - хапшењем посланика, чланова њихових породица, пребијањем и претресањем епископа, довести до тога да народ одустане од легитимних захтева да се поштују цивилизацијска достигнућа.

        - У томе су се преварили, та времена су прошла, и зато сматрамо да је веома важан данашњи састанак представника ДФ-а са делегацијом коју је предводио комесар за проширење ЕУ на којем смо их обавестили да се решење мора брзо наћи, јер у супротном - све ће да експлодира - нагласио је Мандић, додајући да делегација ЕУ данас има састанак и са епископима СПЦ у Црној Гори.

        Према његовим речима, делегација ЕУ раније данас састала се и са премијером Душком Марковићем којем су скренули пажњу на чињеницу да је у Црној Гори црква одвојена од државе и да не постоји могућност да држава организује односе у цркве.

        - Црква је одвојена од државе и постоји канонско право које важи за цркву и не могу људи који не вјерују да уређују односе у цркви и да на почетку 21. вијека граде неке нове православне цркве. То што је неко атеиста не оправдава га да наноси штету верујућим људима - рекао је Мандић за Срну.

        Коментаришући изјаву министра здравља Србије Златибора Лончара да у Црној Гори нема ниједног директора Србина, док је у Србији велики број Црногораца на руководећим местима а да још "нису ни српски научили", Мандић је рекао да је ту изјаву схватио не лингвистички, већ првенствено на начин да је министар Лончар указао на агентуру Мила Ђукановића у Београду.

        - О томе сам и говорио у Бањалуци - наш највећи проблем, односно проблем за наш народ и СПЦ у Црној Гори представља управо та опасна агентура која се налази у Београду. Тако сам разумео и Лончара и то у контексту да треба препознати, идентификовати и јавност упознати о постојању таквих људи у Београду који покривају неке изузетно важне положаје, налазе се на разним адресама и поуздано их можемо регистровати - истакао је Мандић.

        Он је навео да се ти људи налазе и у службама безбедности, и у тужилаштву и другим веома важним позицијама у Србији.

        - Нису то људи који заступају интересе Србије, поштују њене законе и Устав, већ напросто они имају осећај одговорности и послушности према Милу Ђукановићу и његовој организације Црне Горе, а не према држави у којој живе и раде и којој формално припадају - закључио је Мандић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари