Мандић: Демократски фронт је одустао од позива на потпуну блокаду Црне Горе

ДФ ПРОМЕНИО НАМЕРУ НА ПОЗИВ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА

* Андрија МАНДИЋ: Жао ми је што, заједно са свим посланицима ДФ-а, морам да послушам митрополита Амфилохија, јер знам да би Црна Гора ноћас била блокирана и да би се једном завршило са овом диктаторском влашћу

_________________________________________________________________

        ДЕМОКРАТСКИ фронт (ДФ) одустао је од одлуке да позове све православне хришћане да изађу на улице, блокирају Црну Гору и зауставе саобраћај и кретање док не буду пуштени Његово преосвештенство епископ Јоаникије и свештеници, саопштио је лидер тог политичког савеза Андрија Мандић.

        Он је рекао да су одлуку променили након позива Његовог високопреосвештенства митрополита Амфилохија и саопштења Епископског савета, којима је, не само ДФ-у, већ и владајућој већини и другим странкама, поручено да се уздрже од партијских и политичких злоупотреба цркве.

        "Ми смо променили нашу претходну одлуку да позовемо све православне хришћане да изађу на улице, блокирају Црну Гору и зауставе саобраћај и кретање док не буду пуштени Јоаникије и свештеници", рекао је Мандић новинарима испред Скупштине Црне Горе.

 

        Он је навео да је ДФ због позива митрополита Амфилохија одлучио да настави снажну борбу и да не дозволи никоме да у тој борби покуша да им пребаци да они нешто хоће да злоупотребе да би добили глас више или мање.

        Он је истакао да му је жао што, заједно са свим посланицима ДФ-а, мора да послуша митрополита Амфилохија, јер зна да би Црна Гора ноћас била блокирана и да би се једном завршило са овом, како је рекао, диктаторском влашћу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари