Кривокапић: Владу ми руше и споља и изнутра – Црна Гора пуца на ултрасрпски и патриотско-комитски блок

ПОКРЕНУО СМЕНУ МИНИСТРА ВЛАДИМИРА ЛЕПОСАВИЋА ЗБОГ СТАВА О „СРЕБРЕНИЦИ“

* У ванредном обраћању јавности рекао: „Ово јепокушај рушења владе изнутра. На томе ради и дио владајућих партија и ДПС здушно, а још осјећам пипке хоботнице коју нико не успјева да сузбије. Позивам  грађане да се изјасне о раду владе и ако не буду задовољни - први ћу отићи“

* Кривокапић је негирао да је са захтевом за смену Лепосавића одуговлачио и да је такву одлуку донео под притиском страних фактора и опозиције, па наставио: „Овде сви притискају владу, зашто неко не притиска судство и тужилаштво?! Зашто неко не притиска Скупштину која није донијела бројне законе, није омогућила да се развласти РТЦГ која шаље поруке мржње?!“

* Владимир Лепосавић, који је рођен у Бару дипломирао је (са просеком 10) и докторирао право у Београду

* ФАКТИ: Добро би било да председник Владе Црне Горе трипут размисли пре нешго што опет изговори "ултрасрпски блок". Само су нормални Срби могли да две деценије подносе сво насиље и понижења од стране патриотско-комитско-натовског блока на власти. Кривокапић или не види или не сме да каже да се у Црној Гори национално клатно само враћа у нормалу, а његов удар на Лепосавића само је један од мноштва доказа да се још није сасвим вратило

_____________________________________________________      

       ЗДРАВКО Кривокапић изјавио је данас да се у Црној Гори стварају два блока - ултрасрпски и патриотско-комитски, да владу на чијем је челу руше здушно владајуће и опозиционе странке, споља и изнутра, као и да је спреман да одступи ако грађани нису задовољни њеним радом.

       Кривокапић, који је у ванредном обраћању јавности, након два и по сата кашњења, саопштио је да је покренуо опозив министра правде и људских права Владимира Лепосавића због „низа неких пропуста“, а да је изјава о Сребреници у парламенту само "долила уље на ватру".

       Премијер је рекао да ће већ данас проследити скупштини захтев о разрешењу члана владе и мисли да је обавеза скупштине да уважи став премијера.

       Рекао је и да има резервну варијанту, али о њој се, каже, не би сада изјашњавао, већ би сачекао одлуку парламента.

       Мисли да у парламенту постоји апсолутна већина без обзира на то што, како је рекао, провејавају различити ставови о одређеним питањима.

       Кривокапић је негирао да је са захтевом за смену Лепосавића одуговлачио и да је такву одлуку донео под притиском страних фактора и опозиције.

       А, онда је казао:

       "Овде сви притискају владу, зашто неко не притиска судство и тужилаштво?! Зашто неко не притиска Скупштину која није донијела бројне законе, није омогућила да се развласти РТЦГ која шаље поруке мржње?! Пето питање сам поставио да ли ову смјену да урадимо ми сами или неко други", рекао је Кривокапић.

Људска, правничка, српска и министарска

громада - Владимир Лепосавић

       Кривокаић тврди и да је "ово покушај рушења владе изнутра".

       „На томе ради и дио владајућих партија и ДПС здушно, а још осјећам пипке хоботнице коју нико не успјева да сузбије", казао је премијер.

       Црној Гори је, каже, доста подјела.

       „Умјесто да се бавимо будућношћу, бавимо се и даље прошлошћу. Сузбијете пандемију, нападају због безбједности, ријешимо безбједност, нападају нас због министра и то исти који су проблему допринијели. Позивам  грађане да се изјасне о раду владе и ако не буду задовољни - први ћу отићи", казао је Кривокапић.

       Упитан да ли смена министра Лепосавића отвара простор да на његово место дође неко из Демократскког фронта, Кривокапић је рекао да не жели да "крњи ову владу" и да Лепосавића може да замени само неко од експерата, не и политичар.

       На питање ко руши владу, Кривокапић је цитирао изреку: "Ко се мача лати, од њега ће погинути."

       Лепосавић, чију смену тражи Кривокапић због изјаве о Сребреници, дипломирао је на Правном факултету у Београду са просечном оценом 10.

       Специјализовао је међународна људска права на Универзитету у Вашингтону као Фулбрајтов стипендиста.

       Докторирао је на Правном факултету у Београду на Уставном праву и заштити људских мањина.

       Осим као правни саветник МЦП, био је, између осталог, ангажован као доцент на Унион унверзитету у Београду, предавач на Медитеран универзитету, истраживач Адвокатске групе за међународно право и политику (ПИЛПГ) у Вашингтону, медијатор Националног центра за посредовање у решавању спорова Србије. Аутор је две монографије...

       Рођен је 1984. у Бару.

       Лепосавић је недавно током `премијерског сата` у црногорском парламенту на питање опозиције да ли признаје злочин геноцида у Сребреници, рекао да је спреман да га призна када злочин геноцида буде недвосмислено утврђен.

       Лепосавић је додао и да је у међувремену хашки тибунал изгубио легитимитет.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари