Бошковић тврди да су литије покрет против Црне Горе, а у функцији стварања велике Србије

АНДРИЈУ МАНДИЋА НАЗВАО НАЈГЛАСНИЈИМ МРЗИТЕЉЕМ СВЕГА ЦРНОГОРСКОГ

* Избечени Ђукановићев поклисар изговорио и ово: „ Амфилохије почео да учи народ за кога да гласа. Човјек који би према логици ствари требало да је духовни вођа, са порукама мира и љубави према народу, који би то у цркви требало да тражи. Сада тамо, међутим, имамо јавно декларисану политичку партију која константно крши законе Црне Горе, коју прије свега не признаје и у којој илегално послује и заузима земљиште

_______________________________________________________________________

        МИНИСТАР одбране одбране у режиму Мила Ђукановића - Предраг Бошковићизјавио је да је Митрополија црногорско-приморска, односно Српска православна црква у Црној Гори дубоко зашла у политичку кампању, са литијама као политичком платформом.

        „То је јасно од почетка године, а посебно сада у јуну, када је Амфилохије почео да учи народ за кога да гласа. Човјек који би према логици ствари требало да је духовни вођа, са порукама мира и љубави према народу, који би то у цркви требало да тражи. Сада тамо, међутим, имамо јавно декларисану политичку партију која константно крши законе Црне Горе, коју прије свега не признаје и у којој илегално послује, заузима земљиште, не пријављује боравак свештеника и још много тога”, истакао је Бошковић у разговору за ЦдМ.

        Таква врста манипулације са народом, по речима Бошковића, много је опасна и изузетно злонамерна, јер је прикривена плаштом икона и светаца.

        Коментаришући спискове професионалних и војних лица у пензији који се противе Закону о слободи вероисповести, Бошковић је поручује да не мисли да је то кампања само против Министарства одбране, већ да је реч о нескривеној кампањи против државе Црне Горе.

        “Суверене, независне, коју желе да избришу. Али, то су само пусти снови појединаца који удружено сањају и маштају о идеји велике Србије. То нас, наравно, много не узбуђује, јер је наша земља одавно трасирала свој пут, који је дијаметрално супротан од њиховог, горе наведеног”, истиче Бошковић у изјави за ЦдМ.

        Напомиње да су, од почетка године, на сцени присутни и насртаји на Војску Црне Горе.

        “То што се хватају за сваког појединца и гурају га у први план као један од, што би они жељели, многих примјера подршке, само показује стварно стање ствари”, сматра Бошковић.

        То су, јасан је он, очајнички потези у којима су им главни заступници и бранитељи представници Демократског фронта, на челу са човеком који је, подсећа, у првостепеној пресуди осуђен на пет година затвора због покушаја државног удара, и који не поштује законе ове државе.

        “Дакле, најгласнији мрзитељ свега црногроског који жели само да руши. Исти онај који се посебно труди да гласове добије причом о одбрани вјерника и Амфилохија од власти ове земље. Наравно, таквим очајницима, у ситуацији када су их многи прозрели, није преостало ништа друго. Истичем да ћемо сви ми којима цртају мете, увијек бранити Црну Гору од биједних покушаја њеног рушења. Црна Гора, грађанска, независна држава увијек ће бити наша једина светиња”, закључује Бошковић у разговору за ЦдМ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари