Абазовић Ђукановићу: Ништа ниси демантовао – нема више недодирљивих, тек смо почели

ОТКРИО ДА ЈЕ ЂУКАНОВИЋЕВА КОМПАНИЈА БЛОКИРАНА ЗА 12,45 МИЛИОНА ЕВРА 

* Позвао га да објасни:Како је могуће да су кредити Глобал Монтенегро комапаније на крају 2019. године износили 5,6 милона евра, а да је блокада на више него дупли износ?“

__________________________________________________________

         ПОТПРЕДСЈЕДНИК црногорске владе Дритан Абазовић наставио је полемику са предсједником Милом Ђукановићем, којег је оптужио да држави дугује 12,4 милиона евра на име пореза, тврдњом да шеф државе то није демантовао.

       Абазовић је на свом Твитер налогу написао да је Ђукановић "провидно твитнуо" да он лично није дужан порезе, али да није демантовао да је компанија чији је сувласник блокирана на 12,45 милиона евра.

       Испитаће, каже, све транскације новог повериоца комапаније Held.co East и поново поручио "да више нема недодриљивих".

       Абазовић тражи да Ђукановић одговори на питање:

       "Како је могуће да су кредити Глобал Монтенегро комапаније на крају 2019. године износили 5,6 милона евра, а да је блокада на више него дупли износ?"

       Ђукановић је, каже, "јако неуспјешан у приватном бизнису: приход ГМ у 2019. години је износио (0) нула евра, а капитал је негативан 3,9 милиона евра".

       Абазовић је приметио да Ђукановић можда ни не зна за овај бизнис, као што, како је навео, није знао да има платну картицу у Атлас банци.

       "Глобал Монтенегро није АД већ друштво са ограниченом одговорношћу Д.О.О, па би било добро да председник научи разлику", навео је Абазовић и упитао:

       "Како је могуће да се компанија ГМ више од 10 година не блокира када се обичним грађанима за најмањи дуг у кратком временском периоду блокирају средства?"

       "Нема више недодрљивих, тек смо почели", навео је Абазовић.

       Ђукановић је раније демантовао наводе Абазовића да држави дугује 12,4 милиона евра на име пореза и поручио да је то "лаж и превара", те да држави као грађанин не дугује ни цента.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари