Трећи пут: Баскеташи Новог Сада у Пекингу постали прваци света

ЗА НАЈБОЉЕГ ИГРАЧА ТУРНИРА ПРОГЛАШЕН ДУШАН ДОМОВИЋ БУЛУТ

         БАСКЕТАШИ Новог Сада постали су данас светски шампиони, пошто су у финалу завршног турнира у Пекингу победили Ригу с 20:18.

         До 32. узастопне победе на турнирима светске серије екипу Новог Сада предводио је Душан Домовић Булут који је постигао седам поена, док је у тиму Риге најефикаснији био Карлис Ласманис с девет поена.

         Уз титулу светског шампиона, екипи Новог Сада припала је и новчана награда од 40.000 долара, а Булуту титула најкориснијег играча турнира.

         Новосађани су отворили утакмицу с две узастопне "двојке" Дејана Мајсторовића, али су баскеташи Риге до изједначења дошли преко Ласманиса који је погодио с исте позиције.

         Поенима Булута Нови Сад је у наставку повео с три поена разлике, али је Рига средином утакмице дошла до новог изједначења, поново пеко Ласманиса.

         С две везане "двојке" Марка Савића и Мајсторовића, Нови Сад је пришао на само два поена од победе, а после фаула Ласманиса на "линији пенала" Савић је погодио једно од два слободна бацања, што је било довољно за победу и трећу титулу светског шампиона за Новосађане.

         На путу до титуле баскеташи Новог Сада остварили су две победе у групној фази, у четвртфиналу су били бољи од Пирана, а у полуфиналу од прошлогишњег светског шампиона -Земуна.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари