Си Ђинпинг наложио кинеској војсци да се спрема за „реална ратна дејства“

ПЕКИНГ НЕ КРИЈЕ ДА ЖЕЛИ ДА ДО 2050. ИМА НАЈМОЋНИЈУ ВОЈНУ СИЛУ НА СВЕТУ

* Кинеска централна телевизија пренела да је Си овакво упутство дао учесницима семинара о националној одбрани и војним реформама који се одржава у Пекингу. Семинару присуствују и чланови Политбироа Централног комитета КПК

______________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Кине и шеф њене Централне војне комисије - Си Ђинпинг – наложио је Народноослободилачкој армији Кине да се фокусира на припреме за учешће у „реалним ратним дејствима“.

       Кинеска централна телевизија је пренела да је Си овакво упутство дао учесницима семинара о националној одбрани и војним реформама који се одржава у Пекингу.

       Семинару присуствују и чланови Политбироа Централног комитета КПК.

       Кинеске власти од 2015. реформишу оружане снаге.

Са учесницима семинара

       Си жели ултрамодерну војску која је у стању да „одбије сваког непријатеља“. И наглашава да Кина од своје војске тражи високу борбену способност и умеће побеђивања.

       Кина је након 2015-те формирала Стратешке ракетне снаге, које тренутно заједно са копненим, ваздушним, поморским снагама и Народном наоружаном полицијом чине Оружане снаге Кине.

       У говору на отварању 19. конгреса Комунистичке партије Кине 2017. године, Си је рекао да модернизација оружаних снага земље мора да се заврши до 2035. - како би у потпуности одговориле изазовима садашњег момента и захтевима новог времена.

       Кинески лидер не крије да ће Пекинг чини све што буде потребно на војску до 2050. претвори у водеће оружане снаге светске класе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари