Кинеска армија око Тајвана увежбава блокирање и контролу великих острва

МОДЕРНЕ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ КИНЕ ПРВИ ПУТ ЛЕТЕЛЕ ПРЕКО ТАЈВАНА

* Балистичке ракете коришћене током вежбе биле по изгледу „веома сличне ракетама ДФ-15 представљеним на претходној војној паради у Пекингу“

_____________________________________________________________

       У ВОЈНОЈ вежби великих размера коју су кинеске оружане снаге извеле у шест „сектора“ око Тајвана од 4. до 7. августа, разрађен је сет задатака за „блокаду и контролу великих острва“.

       Кинески онлајн лист „Хуанкиу Шибао“, позивајући се на аналитичаре, објавио је тим поводом:

       „Неки војни експерти верују да је цео процес поморске и ваздушне блокаде и кампање за контролу великих острва у потпуности увежбан током вежби и активности обуке око острва Тајван“.

       Навео је да је то била вежба преузимања контроле из ваздуха и са мора за време које су прво гађана „велика острва“. Са коришћењем балистичких и крстарећих ракета за уништавање „непријатељске ваздушне одбране и командних центара“.

       Током вежбе су кинеске балистичке ракете први пут летеле преко острва, а поморске и ваздушне снаге оствариле слободу кретања око Тајвана.

       Према речима кинеског војног стручњака Џанга Сјуефенга, „употреба навођених ракета дугог домета показала се веома прецизном“.

       Указао је да су балистичке ракете коришћене током вежбе биле по изгледу „веома сличне ракетама ДФ-15 представљеним на претходној војној паради у Пекингу“.

       „После дубоке модернизације, тачност удара и способности тих ракета су значајно побољшане. Потврђено је да су те ракете у стању да прецизно погоде важне циљеве на тајванском острву, као што су командни центри, радари ПВО и ваздушне базе“, прецизирао је Сјуефенг.

       По његовим речима, једна траква ракета је за време вежбе прелетела преко Тајвана – изнад „шуме“ тајванских ПВО ракета Патриот и прецизно ударила по предвиђеној `тачки` - испред носа америчког противракетног одбрамбеног система Иџис“.

       Источна командна кинеске армије најавила је још једну војну вежбу на мору и у ваздушном простору око острва Тајван.

       Увежбаваће поморске офанзивне операције и борбу против подморница.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари