Кина поклонила БиХ шест респиратора и више хиљада заштитних маски

АНКИЦИ ГУДЕЉЕВИЋ ОПРЕМУ УРУЧИО КИНЕСКИ АМБАСАДОР У САРАЈЕВУ ЂИ ПИНГ

* Приликом примопредаје помоћи у дворишту зграде амбасаде Кине у БиХ, Ђи ПИНГ нагласио: „Кинески народ неће заборавити помоћ међународне заједнице кад нам је било најтеже, учинићемо све да помогнемо БиХ

__________________________________________________________________________

        АМБАСАДОР Кине у БиХ Ђи Пинг данас је у Сарајеву министру цивилних послова у Савјету министара Анкици Гудељевић уручио медицинску опрему коју је Кина донирала БиХ, а која се састоји од шест респиратора и више хиљада заштитних маски.

        "Ово је почетак сарадње, прве количине које долазе. Биће још опреме, али не могу прецизирати о чему је реч. Од свих наших пријатеља тражимо помоћ, разговарамо о томе", рекла је Гудељевићева новинарима.

        Наводећи да је почетком априла потписан споразум о сарадњи БиХ и Кине, она је истакла да ће донирана опрема добро доћи у борби у БиХ против епидемије вируса корона.

        "Разговарали смо и о размени искустава са стручњацима из Кине путем видео-конференције", додала је Гудељевићева.

        Констатујући да то није велика количина, Ђи Пинг је додао да то показује подршку Кине грађанима БиХ у борби против епидемије.

        "Кинески народ неће заборавити помоћ међународне заједнице кад нам је било најтеже, учинићемо све да помогнемо БиХ", поручио је.

        Примопредаја помоћи извршена је у дворишту зграде Амбасаде Кине у БиХ.

       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари