Кина објавила свој извештај „Стање демократије у САД 2022. године“

„САД ТАЈНО РАДЕ НА БИОЛОШКОМ ОРУЖЈУ - ИМАЈУ ПО СВЕТУ ПРЕКО 200 БИОЛАБОРАТОРИЈА“

* „Сједињене Државе грубо крше основне норме које регулишу међународне односе тако што воде ратове и изазивају поделе и сукобе широм света“

* „Америчка демократија у горем стању него икада раније, али САД „тврдоглаво тврде да су узор за друге и светионик демократије за цео свет. Нефункционална политика Америке изазива страховања да ће њени председнички избори 2024. поново изазвати смртоносно насиље у земљи“

____________________________________________________

         КИНЕСКО Министарство спољних послова назвало је Сједињене Државе најмилитантнијом земљом у светској историји и оптужило их за кршење циљева и принципа Повеље УН.

         Учинило је то у свом извештају „Стање  демократије у САД 2022. године“.

         Навело је: „Сједињене Државе грубо крше основне норме које регулишу међународне односе тако што воде ратове и изазивају поделе и сукобе широм света“.

         У том документу се наглашава да су САД једина земља која тајно ради на биолошком оружју и за то користи „више од 200 лабораторија изван својих граница".

         Кинеска дипломатија такође оцењује да је „америчка демократија у горем стању него икада раније“, али САД „тврдоглаво тврде да су узор за друге и светионик демократије за цео свет“.

         И посебно наглашава: „Нефункционална политика Америке изазива страховања да ће њени председнички избори 2024. поново изазвати смртоносно насиље у земљи“.

          Портпарол кинеског министарства спољних послова Џао Лиђијан рекао је 2. децембра прошле године да Сједињене Државе својом неселективном употребом силе стварају хаос широм света.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари