Global Times: Кина посету Пелоси Тајвану може спречити и војном блокадом острва

ОГРОМАН БРОЈ ЛАЈКОВА ДОБИЛА ОБЈАВА 80. КИНЕСКЕ АРМИЈЕ «СПРЕМАЈТЕ СЕ ТА РАТ»

Овако Тајван планира да спречи искрцавање

кинеског поморског десанта

* Утицајни кинески лист на енглеском прецизирао како то може изгледати: армија Кине може установити забрањену ваздушну и морску зону око острва Тајван, организовати војне вежбе пуног обима у тој области или ставити авион Пелоси под пратњу кинеских ловаца. У сваком случају, аналитичари се слажу да ће војно-политички одговор Кине на америчку ескалацију бити масиван»

_________________________________________________________

       ПОСЕТА председнице Представничког (доњег) дома америчког Конгреса Ненси Пелоси Тајвану могла би да има погубне последице по односе Кине и Сједињених Држава, као и по безбедност читавог азијско-пацифичког региона – упозорили су `посматрачи`чије ставове преноси утицајни кинески лист на енглеском Global Times.

       И цитира ове речи кинеског председника Си Ђинпинга: „ Они који се играју ватром - од ње ће и умрети. Надамо се да ће Сједињене Државе то схватити“.

       Global Times је објавио да би кинеске власти - ако Бела кућа настави курс конфронтације са Кином и помогне Пелоси да посети Тајван – «могле да предузму свеобухватне контрамере економске, политичке и војне природе».

       И још конкретизује: «Народна ослободилачка армија Кине може установити забрањену ваздушну и морску зону око острва Тајван, организовати војне вежбе пуног обима у тој области или ставити авион Пелоси под пратњу кинеских ловаца. У сваком случају, аналитичари се слажу да ће војно-политички одговор Кине на америчку ескалацију бити масиван».

Ненси Пелоси

       Бела кућа је 28. јула саопштила да је дошло до телефонског разговора између америчког председника Џоа Бајдена и Си Ђинпинга који је трајао дуже од два сата.

       Наведено је да је разговор имао за циљ «одржавање стабилности односа у условима растућих тензија око Тајвана».

       Индикативно је да се убрзо потом на  званичном Weibo налогу 80. армије Кине појавила објава: 备战! („Припремите се за рат“).

       Ово „Припремите се за за рат)“ за само неколико сати добило више од 300.000 лајкова и преко 19.000 позитивних коментара.

      Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари