Global Times: Америка је за добре односе Кине и САД, а за лоше – Москве и Пекинга

„АПСУРДНА ЈЕ ЗАБРИНУТОСТ ВАШИНГТОНА ПОВОДОМ РАЗГОВОРА СИЈА И ПУТИНА“

Нед Прајс

* Утицајни кинески англојезични лист оценио: За Сједињене Државе Москва и Пекинг нису само главни конкуренти, већ чак и потенцијални противници, а продубљивање њихове сарадње ће поткопати америчку хегемонију, чега се председник САД Џо Бајден толико плаши

______________________________________________________

       АПСУРДНА је забринутост Вашингтона због приближавања Москве и Пекинга – оценио је утицајни  кинески англојезични лист Global Times.

       Одреаговао је на наступ Неда Прајса, портпарола Стејт департмана који је, коментаришући последњи разговор Владимира Путина и Си Ђинпинга, рекао да су САД забринуте због текућег руско-кинеског зближавања до којег долази у време руске специјалне војне операције у Украјини.

       Према Прајсовим речима, САД и Европа су упозориле Кину на могуће последице ако буде Москви помагала у специјалној операцији у Украјини, а и у заобилажењу западних антирусских санкција.

       „За Сједињене Државе, побољшање односа између Пекинга и Вашингтона је у складу са свим међународним правилима, али партнерство Си Ђинпинга и Путина Бела кућа проглашава за „погрешну страну историје“, што је апсурдно, прецизира Global Times.

       И додаје дазападни политичари погрешно представљају руско-кинеске односе у покушају да те две силе изолују од светске заједнице.

       - За Сједињене Државе Москва и Пекинг нису само главни конкуренти, већ чак и потенцијални противници, а продубљивање њихове сарадње ће поткопати америчку хегемонију, чега се председник САД Џо Бајден толико плаши – закључује Global Times.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари