Снежна олуја на Блиском истоку

НАЈВЕЋЕ НЕВРЕМЕ У ПОСЛЕДЊЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ОДНЕЛО ЧЕТИРИ ЖИВОТА

        ЧЕТВОРО људи умрло је у снежној олуји у Либану, а највећа снежна олуја у последње две деценије блокирала је данас Јерусалим и север Израела који се граничи са Либаном.

         Снежна олуја и јака киша захватила је Либан усмртивши четворо људи, јавио је Би-Би-Си.

         Власти су подигли ниво узбуне на највиши ниво, саопштивши да је земља суочена са најгором временском непогодом за последњих десет година.

       Незапамћен снежна олуја онемогућила је данас јавни транспорт, затворила школе и блокирала путеве у Јерусалиму и на северу Израела који се граничи са Либаном.

       На грађане је апеловано преко војног радија да остану код куће и да се држе подаље од улица. Овакав снег у Јерусалиму није падао од 1992. Десет до 15 центиметара снега већ је нападало у центру града, а још више у околини.

         Центар града је у белом, рекао је Елиша Пелег који је задужен за хитне ситуације у општини Јерусалим, истакавши да се у Јерусалиму таква олуја не памти годинама.
         Многа возила су се заглавила на улицама, казао је он и поручио грађанима да остану код куће и посвете се породици, а да ће поподне температура порасти.

        Израелски радио је јавио да је аутопут који повезује Јерусалим са Тел Авивом блокиран и да је велики део северног региона Галилеје паралисан снегом висине 30 центиметара, колико је измерено у граду Сафеду, пренео је Ројтерс.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари