Ван у честитки Лаврову: Пекинг спреман за даље јачање стратешке сарадње са Москвом

КИНА ЖЕЛИ ЈОШ ТЕЖЊУ САРАДЊУ СА РУСИЈОМ ПОВОДОМ НАЈВАЖНИЈИХ МЕЂУНАРОДНИХ ПИТАЊА

        МИНИСТАР иностраних послова Кине Ван Ји у новогодишњој честитки упућеној шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову изразио је спремност Пекинга да јача стратешку сарадњу са Москвом, саопштено је из спољнополитичког ресора Кине.

        Ван је истакао да је кинеска страна у 2018. години спремна да заједничким напорима са Русијом свестрано реализује консензус који су постигли руководиоци две државе - да непрекидно продубљује стратешку сарадњу у међународној арени, те да предузима напоре за изградњу нове форме међународних односа заснованих на узајамном поштовању, праведности и узајамно корисној сарадњи.

        Кинески министар је навео да су, захваљујући личној улози председника Кине Си Ђинпинга и председника Русије Владимира Путина, прошле године били постигнути нови резултати у развоју руско-кинеских односа свестране стратешке сарадње и партнерства, преноси Спутњик.

        „Стране непрекидно повећавају узајамно поверење, повећавају ниво прагматичне сарадње, одржавају тесну сарадњу у најважнијим међународним питањима“, нагласио је Ван.

        Он је додао да Русија и Иран дају важан допринос миру и безбедности, као и да имају стабилан развој.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари