Си позвао кинеску армију да буде сигурна у своје победе и да се не плаши смрти

„НИЧЕГ СЕ НЕ БОЈТЕ ДОК ГОД РЕАЛИЗУЈЕТЕ ЗАДАТКЕ КОЈЕ ВАМ ОДРЕЂУЈУ ПАРТИЈА И НАРОД НОВЕ ЕРЕ“

Си Ђинпинг

  • Народна ослободилачка армија Кине највећа је стајаћа војска на свету, са близу 2.183.000 војника и официра

        КИНЕСКИ председник Си поручио је припадницима својих оружаних снага да буду способни да побеђују, сигурни да ће победити, а и да се не плаше смрти.

        Обраћајући се војницима у северној кинеској провинцији Хебеи, којих је укупно било 7.000, Си им је посаветовао да се не плаше „ни потешкоћа ни смрти” док испуњавају наређења Комунистичке партије, преноси „Гардијан”.

        Британски лист оцењује истовремено да ова „демонстрација кинеске војне моћи”, уз учешће на хиљаде тешко наоружаних војника, има за циљ да додатно оснажи политичку позицију кинеског лидера.

        Војска би требало да буде „елитна и моћна сила која је увек спремна и способна да се бори и сигурна да ће победити, у циљу испуњења задатака које су јој одредили партија и народ нове ере”, рекао је Си.

        Званични лист владајуће Комунистичке партије известио је да се после те реченице „проломио громогласан аплауз”, а слика кинеског лидера у маскирној униформи налази се на насловној страни.

        Како се наводи, војници су на више од 4.000 локација у Кини слушали говор врховног команданта путем видео-бима, а затим су се сви, окренути ка црвеној застави, заклели да ће одлучно испуњавати сва његова наређења. 

        Кинеска Народна ослободилачка армија највећа је стајаћа војска на свету, са близу 2.183.000 војника и официра.

        Подељена у пет родова - морнарицу, копнене, ваздухопловне, ракетне снаге и стратешке снаге. Сматра се да је врло добро утренирана и опремљена захваљујући великој модернизацији која се спроводи последњих година.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари