Под Си Ђинпингом у Кини 648.000 политичара кажњено за корупцију

 КАЖЊЕН ЧАК И ШЕФ АНТИКОРУПЦИЈСКОГ ТЕЛА КИНЕСКОГ МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

  • ФАКТИ: Ова Кина баш је назадна земља са корумпирним режимом! Чак 648.000 ситнијих и крупних државних функционера и политичара ухваћено у корупцији! Немају Кинези среће као Срби. У Србији на власти и око власти све саме поштењачине! Нигде никога са дугим прстима и уплетеног у сумњиве послове! Идила!

         У ОКВИРИМА борбе против корупције, режим кинеског председника Сија Ђинпинга је казнио више од милион службеника, пишу светски медији.

         Акција је започета 2013. године, када је Ђинпинг борбу против корупције навео као приоритет и одредио да ће у петогодишњем мандату циљати „и на тигрове и на муве”.

         Он ће извештај о томе поднети на предстојећем конгресу Комунистичке партије Кине, на коме се очекује да потврди своју власт и промовише нове политичке кораке.

         Међу кажњенима је и око 648.000 политичара, а већина кривичних дела се односи на корупцију мањих размера.

         У оквиру кампање је ухапшено и неколико високо рангираних политичара, међу којима је био и шеф антикорупцијског повереништва у Министарству финансија.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 22:52 08.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Azijski zmaj KINA se isto tako uspešno bori protiv korupcije kao i protiv terorizma jednog dela pripadnika nacionalnih manjina (Hongkong, Makao i Xizang te Tajvan pripadaju Kinezima)!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 18:57 09.10.2017.

  • +7
Voting is closed.

nesto im velika korupcija kod tih komunista ?!

misko's picture
misko 01:59 10.10.2017.

  • +7
Voting is closed.

sta reci o wall street ekipi a da covek ne zaplace, TO JE TEK KORUPCIJA NA KUB.Uopste u americi je korupcija standardni model biznisa i jedini razlog zasto ta zemlja nije okusila GLAD je sto su im japanci na par hiljada kilometara od obale a ne na par stotina.USA su model propasti, VIRUS sveta koji je cvetao samo zato sto niko nije mogao da ih dohvati za pevalo, ali vremena se menjaju i okeani uskoro nece biti problem i za neke druge suparnike u poslu.Onda ce i u americi da vode antikorupcijske kampanje kao i u kini , jer kinezima je jasno da je to put u rasulo koje su vec jednom imali. Uopste gledano amerikancima MNOGO TOGA NIJE JASNO ali ce im biti objasnjeno. Hitler je pacifikovao nemce kinezi ce pacifikovati amerikance to je sigurno :)

Додај коментар