Пекинг се домогао свих тајни ракете `трајдент`

Америчке најстроже чуване војне тајне плове за Кину

  • Пекинг се домогао података о бојевој глави W-88 која и чини `трајдент` - `трајдентом`. И ударном снагом нуклеарних подморница САД којим, по неким проценама, припада централно место у америчкој а-тријади
  • А такође: апаратуре која онемогућава противнику да открије близину посдморница САД, података о авионима-бомбардерима Б--1 и Б-2 који користе стелс-технологије

          ПЕКИНГ  је у тајном рату са Вашингтоном одржао неколико важних  победа. Последња је можда и најслађа: постоје `јаке индиције` да се кинеска шпијунажа – док се ФБИ борио против руске - домогла документације о најважнијем сегемнту  америчке ракете `трајдент`.

          Сасвим конкретно: података о бојевој глави W-88 која и чини `трајдент` - `трајдентом`. И ударном снагом нуклеарних подморница САД којим, по неким проценама, припада централно место у америчкој а-тријади.

          У ЦИА и Пентагону су постали свесни да су им Кинези `зашли иза леђа` захваљујући издаји и стивжцају околности. Тако што је у једну јужноазијских `експозитура` ЦИА  ушао један средовечни Кинез и агентима – за новац – понудио хрпу кинеских тајних докумената.

          Погодба је пала. Кинез је добио азил у САД  и нову биографију, а међу купљеним документима били су и подаци о супертајној бојевој глави W-8 у чију су конструкцију и израду била положена најновија достигнућа америчког војно-индустријског комплекса.

          Одмах је почео `лов на кинеског шпијуна`. Сумња је пала на извесног Вен Хо Лија који ради у атомској лаборатирији у Лос Аламосу. Како је накнадно `процурило`, њега су девет месеци држали у самици, али му ништа није било доказало, па су `уваженом научнику кинеског порекла` на крају морали да се извињавају.

          Потрага се наставила, а екипу иследника и агената чинило је 300 пробраних из 11 федералних агенција. Поново је, у неколико наврата, саслушаван вен Хо Ли, али је тајна није откривена. Ништа није помогло што је откривена наводна `кинеска мрежа` од десет `информатира` којима је руководио извесни Лин Хун јер `кртица` није разоткривена.

          А потом се још сазнало да су Кинези `провалили` и ове америчке војне тајне, то јест да су се домогли: апаратуре која онемогућава противнику да открије близину посдморница САД. А такође: података о авионима-бомбардерима Б--1 и Б-2 који користе стелс-технологије. Открило се још е: да су им битне информације открили двојица службеника Пентагона и извесна Катарина Лен која је две деценије радила најманје 20 година и изверсна Катарина Лен, која је радила као двојни агент.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари