Кинески комунисти имају амбицију да буду лидери савременог марксизма и филозофије

ДИРЕКТИВА ЦЕНТРАЛНОГ КОМИТЕТА ПАРТИЈЕ ОБЈАВИО ДА МАРКСИЗАМ ОСТАЈЕ ВОДЕЋА ТЕОРИЈА КИНЕ

Си Ђинпинг

  • Један од највиших кинеских партијских функционера - Ли Јунишан - позвао Кинезе да изучавају говоре националног лидера, Си Ђинпинга, зато што у себи садрже „саму суштину марксизма, мудрост традиционалне кинеске културе и новаторске и стваралачке мисли партије“

       КОМУНИСТИЧКА партија Кине планира да учврсти своје лидерство у „развоју филозофије и друштвених наука са кинеским особеностима“ - објавила је новинска агенција Синхуа.

       У директиви Централног комитета Компартије Кине се тражи од свих њених структура да се активно баве филозофијом и друштвеним наукама и да их развијају.

       У том документу се указује да ће „само марксизам бити водећа филозофска и друштвено-научна теорија Кине“ и напомиње да то изискује појачавање напора усмерених на „покинезивање, модернизацију и популаризацију марксизма и његово прилагођавање.

 
 

       Директива обавезује и на изучавање „нових партијских теорија“ разрађених након 18. конгреса КП Кине одржаног 2012. године

       Посебно се наглашава: „Академска филозофија и друштвене науке са кинеским особеностима морају у себи спајати достигнућа традиционалне културе земље са страним теоријама и иновацијама у знањима и методима“.

       Један од највиших кинеских партијских функционера - Ли Јунишан - позвао Кинезе да изучавају говоре националног лидера, Си Ђинпинга, зато што у себи садрже „саму суштину марксизма, мудрост традиционалне кинеске културе и новаторске и стваралачке мисли партије“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари