Бела књига "Кинески мирољубиви развој"

ДРУГИ ПИШУ         МЕЂУНАРОДНИ КИНЕСКИ РАДИО 6. СЕПТЕМБРА НА СРПСКОМ

Канцеларија за информисање при Државном савету Кине

     Канцеларија за информисање при Државном савету Кине је данас објавила Белу књигу под насловом "Кинески мирољубиви развој", у којој се наводи да ће Кина наставити инсистирање на путу мирољубивог развоја. 

     У Белој књизи се наводи да је Кина више пута доказала да, упоредо са својим мирољубивим развојем, доследно инсистира на очувању светског мира и унапређењу заједничког развоја и просперитета разних земаља. Почетком друге деценије 21-ог века и обележавањем 90. годишњице оснивања Комунистичке партије, Кина је још једном саопштила да је мирољубиви развој стратешки избор за спровођење процеса модернизације и јачања државне моћи, који доприноси напретку светске цивилизације. Кина ће доследно инсистирати на овом путу. 

     У Белој књизи се такође каже да ће Кина, као чланица међународне заједнице, спроводити спољну политику у складу са мирољубивим развојем и изградњом хармоничног света, да ће се придржавати самосталне мирољубиве спољне политике, заговарати нове идеје о безбедности и инсистирати на добросуседским односима и пријатељској сарадњи у региону. 

    Припремио: Л

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари