Ахмадинеџад „издао ислам” зато што је загрлио Чавезову мајку

ЗАМЕРЕНО МУ И ШТО ЈЕ НА САХРАНИ ПОЉУБИО КОВЧЕГ

С ТЕЛОМ ПРЕМИНУЛОГ ЛИДЕРА ВЕНЕЦУЕЛЕ

Мајкa покојног Чавеза и Ахмадинеџад

  • Мохамед Таги Рахбар, званичник у власти у другом по величини иранском граду Исхафану, рекао је за новинску агенцију Мехр да је Ахмадинеџад „изгубио контролу”
  • Руковање са особама које не припадају породици онога који се рукује, под било каквим околностима, било са младима или старима, није дозвољено. Грљење или показивање осећања није примерено достојанству председника једне државе као што је Исламска Република Иран”, додао је Рахбар

         ПРЕДСЕДНИК Ирана Махмуд Ахмадинеџад оптужен је да је „издао ислам”. Због фотографија видео-снимака на којима се види како је - изјављујући јој саучешће - загрлио Елену Фриас се Чавес (78), мајку покојног председника Венецуеле Уга Чавеза. И како је на сахрани, такође, пољубио ковчег с телом преминулог лидера.

         Верски конзервативци сматрају да је Ахмадинеџад овим поступцима нарушио иранско религијско достојанство и починио „харам” - потез који описује религијски забрањени чин према исламским правилима.

         Мохамед Таги Рахбар, званичник у власти у другом по величини иранском граду Исхафану, рекао је за новинску агенцију Мехр да је Ахмадинеџад „изгубио контролу”.

         „Руковање са особама које не припадају породици онога који се рукује, под било каквим околностима, било са младима или старима, није дозвољено. Грљење или показивање осећања није примерено достојанству председника једне државе као што је Исламска Република Иран”, додао је Рахбар.

         Мухамед Дехган, члан иранског парламента - Маџлиса, рекао је да овај догађај показује праву природу „девијантне струје”, што је израз којим савезници иранског врховног вође ајатолаха Алија Хамнеија описују Ахмадинеџада и његове присталице.

         Конзервативци, лојални Хамнеију, оптужују Ахмадинеџадову владу да покушава да ослаби иранске исламске принципе.

         Они су оптужили председника и да намерава да власт  прфепусти једном од својих најближих сарадника, пошто му овог лета истекне мандат.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

CERBERUS's picture
CERBERUS 02:05 11.03.2013.

  • +47
Voting is closed.

A sta je trebalo da uradi Ahmadinedzad? Da stoji i gleda?

Angela's picture
Angela (није потврђен) 08:06 11.03.2013.

  • +49
Voting is closed.

Clanak je preneo "nas" Tanjug iz engleskog Telegrafa! Cista, prljava njihova propaganda, izmisljotine, spinovanje, laganje-bezgranicno i beskonacno. "Nas" Tanjug, od kako smo okupirani, prenosi clanke protiv slobodoljubivih nacija, koje se bore protiv Imperije zla. Veoma retko prenose clanke o ruskom napretku i uspehu, a ako se i desi, onda obavezno dodaju neku losu recenicu-prljavu laz, da bi umanjili i uprljali ceo clanak. To rade redovno!

!'s picture
! (није потврђен) 12:01 11.03.2013.

  • +45
Voting is closed.

Radi isto što i "naš" DiMitrije. Vrti radosno repom samo na Imperiju zla.

Strelac's picture
Strelac (није потврђен) 11:50 12.03.2013.

  • +44
Voting is closed.

Pa covek veruje u Boga!

A svako na svoj nacin, ako zaista veruje i pobedice!

Samo se americke fundamentalisticke sluge sotone protive svemogucem Bogu!

Jedino se bezboznici u Srbiji nadaju spasenju od sluga sotone!

Додај коментар