Ваздушно-космичке снаге РФ 2018. године добијају најмање 100 нових авиона и хеликоптера

БОНДАРЕВ: Т-50 ЋЕ СВОЈИМ ПИЛОТИМА ДАВАТИ ПРАКТИЧНО НЕОГРАНИЧЕНЕ МОГУЋНОСТИ

        ВАЗДУШНО-космичке снаге Русије планирају да у 2018. години добију више од стотину авиона и хеликоптера, изјавио је командант ратног ваздухопловства, генерал пуковник Виктор Бондарев.

        Бондарев је то новинарима рекао у суботу, последњег дана Међународног авио-космичког салона МАКС 2017.

        „Добићемо најмање као ове године. Више од стотину нових летелица, а биће и модернизације и капиталног ремонта постојећих. Добро се обнављамо”, нагласио је Бондарев новинарима.

        Говорећи о новом државном програму наоружања 2018-2025, године на којем се тренутно ради, он је је нагласио да „авијацију нису увредили”.

        „Сви добро знају да се свет креће путем развоја авио-космичких јединица. Тамо су нове технологије, развој, напредак. На крају, то утиче и на развој привреде и индустрије”, закључио је генерал, пренео је Спутњик.

        Бондарев је говорио и о руском борбеном Т-50 (ПАК ФА) пете генерације, истичући да та летелица даје пилотима практично неограничене могућности приликом пилотирања и борбе, пренео је ТАСС.

        „Рекао бих да засад нема физиолошке границе за пилота ПАК, како у летачкој обуци, тако и у пилотирању овим авионом”, рекао је Бондарев.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари