Евролига опет празни касу Црвене звезде!

НОВА КАЗНА - €42.000 ЕВРА, ОВЕ ГОДИНЕ ЗВЕЗДА ВЕЋ ПЛАТИЛА УКУПНО €70.500 ЗА РАЗНЕ ПРЕКРШАЈЕ

Црвена звезда - Галатасарај

        Кошаркашки клуб Црвена звезда добио је у петак, 3. марта две одлуке дисциплинског судије Евролиге, за два одвојена прекршаја, који ће клуб коштати чак 42.000 евра!

        КК Црвена звезда кажњен је сумом од 18.000 евра због, како је наведено „лоше организације утакмице са Фенербахчеом 12. јануара ове године“, а као главни разлог наводе се закрчени пролази и превише гледалаца у дворани „Александар Николић“ чиме је била угрожена безбедност свих на трибинама на том мечу, саопштено је из Звезде.

        И овог пута уважени су поједини аргументи клуба који је у своју одбрану навео да дворана „Александар Николић“ логистички ограничава могућности КК Црвена звезда да организује утакмицу Евролиге по свим захтевима тог такмичења, посебно због чињенице да су у дворани морали да буду присутни и бројни припадници обезбеђења и полиције јер је та утакмица означена као меч „високог ризика“.

        Због идентичног, и као отежавајућа околност, поновљеног прекршаја, КК Црвена звезда кажњен је сумом од 24.000 евра за утакмицу која је одиграна 26. јануара против атинског Панатинаикоса.

        У саопштењу Звезде додаје се да је клуб добио и похвале за огромне напоре које је учинио у претходне две утакмице са Галатасарајем и Бросе Бамбергом, које су такође носиле епитет „високог ризика“ али су организоване без грешке.

        Звезда је још једном апеловала на све навијаче да се „доследно придржавају упутстава клуба и сугестија редара и обезбеђења“, јер је клуб и даље под условном казном пражњења дворане на некој од наредних утакмица.

        КК Црвена звезда је само ове године на име казни (највећи део отпада управо на закрчене пролазе и бацање предмета у терен) платио суму од чак 70.500 евра.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари