„Лагуна“ трилер Вање Булића „Милутинов грех“ штампала у 10.000 примерака

ЗАВЕРЕНИЦИ ИМАЈУ УПОРИШТА У ПОЛИЦИЈИ, МЕДИЈИМА, МАФИЈИ И МЕЂУ ПОЛИТИЧАРИМА

* Заплет почиње тако што су истога дана убијена на тајном задатку два члана друштва Опус деи - један у Београду а други у престоници Бугарске - Софији. А убрзо се у светским медијима објављује серија текстова о српском средњевековном краљу Милутину. Циљ им је кривотворење историје да би се доказало да је Србија у 14. веку пришла Римокатоличкој цркви и признала папу за свог врховног поглавара

* Као доказ својих сулудих тврдњи завереници нуде лажан путир краља Милутина, који ће се наводно појавити на аукцији у Сотбију, јер је, како они тврде, краљ исписао реченицу која ће утицати на историју Балкана, посебно Срба

______________________________________________________

           ПОЧЕТКОМ ове године издавачка кућа "Лагуна" објавила је нову књигу Вање Булића "Милутинов грех" коју су верни читаоци његових дела дочекали са радошћу.

           Да издавач очекује успех са овим делом, потврђује податак да је први тираж штампан у десет хиљада примерака што је у овим кризним временима, посебно за књиге, доказ очекивања добре прође.

           "Лагуна" је до сада објавила 16 Булићевих књига а нова поново има за главног јунака истраживачког новинара Новака Ивановића што није пракса када је реч о делима савремених српских трилера.

           Ако до сада нисте "упознали" Булића, на крају дела издавач је штампао његову биографију .

           Рођен у Куманову 1947. године, као дете војног лица настанио се у Београду где је остао да живи све до данас.

           Према интервјуима које је давао, није имао лако детињство јер је имао само пет година када му је отац доспео на Голи оток а он је помагао мајци.

           Завршио је Девету гимназију и наставио студије на Катедри за новинарство на Факултету политичких наука.

           Још у студентским данима почео је да пише за разне медије. За телевизију је урадио више од три и по хиљаде емисија различитих жанрова, а  прославио се серијом разговора "Црни бисери".

           Писао је за готово све престижне листове некадашње Југославије . Био је главни уредник разних тв програма, часописа и освојио низ награда за писано новинарство, готово сва признања за посао водитеља, радио је документарне филмове, сценарија за тв серије, за филмове (косценариста за "Лепа села лепо горе") и написао збирке прича.

           Од 1995. почео је да пише романе, романсиране биографије глумаца, пет позоришних комада и добио је награде за сатиричне приче.

           У приватном животу стекао је три сина, имао је рок састав, страствени је играч преферанса и још увек игра одбојку. Члан је Удружења новинара Србије, Удружења књижевника Србије и Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу Адлигат.

Рад овог удружења подржавао је и пре формирања његове збирке 2014. године. Од тада постоји Булићева збирка његових књига, као и књига са посветама знаменитих писаца.

           У романима које је до сада објавила "Лагуна", Вања Булић вешто меша историјске чињенице са неким злочинима стварајући савремени трилер који његов истраживачки новинар Новак Ивановић треба да реши.

           То је случај и са најновијим романом "Милутинов грех" у коме су истога дана убијена на тајном задатку два члана друштва Опус деи, један у Београду а други у престоници Бугарске-Софији. Убрзо се у светским медијима објављује серија текстова о српском средњевековном краљу Милутину а циљ је кривотворење историје да би се доказало да је Србија у 14. веку пришла Римокатоличкој цркви и признала папу за свог врховног поглавара.

           Новинар Новак Ивановић открива повезаност два убиства и серије текстова и упада уз лавиринт међународне завере иза које стоје одметнути чланови друштва Опус деи који су организовали мрежу сарадника у Србији и Бугарској, створивши упоришта у полицији, медијима, политичарима и мафији.

           Као доказ својих сулудих тврдњи завереници нуде лажан путир краља Милутина, који ће се наводно појавити на аукцији у Сотбију, јер је, како они тврде, краљ исписао реченицу која ће утицати на историју Балкана, посебно Срба.

           Трагајући за истином, новинар Ивановић уз помоћ пријатеља - приватног детектива Обрада - труди се да исправи историју јер је уверен да је лажна.

           Прича је судар политике, тајних друштава и мафије, али то је аутор препустио читаоцима да реше лажно поглавље српске историје.

           Вера Кондев  

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари