Вучић: У Икеи су српске само оклагија и даска за сечење, али ће бити много боље

ШВЕЂАНИ УЛОЖИЛИ 70 МИЛИОНА ЕВРА - ОТВОРЕНО ПРЕКО 400 РАДНИХ МЕСТА

  • „Не смем да откривам, али очекујем да ће то да буде много више и боље у кратком временском периоду. За шест месеци ћемо да разговарамо, и онда ћете да видите да грађани Србије могу да производе за Икеу на глобалном нивоу“
  • Вучић најавио још једну Икеу на западној страни Београда и нагласио да верује да неће дуго проћи пре него што она буде отворена и у Нишу

        У БЕОГРАДУ је - у Бубањ Потоку - отворена велика робна кућа шведске компаније Икеа.

        У церемонији отварања је учествовао и председник Србије Александар Вучић који је оценио да је Икеа у Србију донела дух победе и конкуренције који ће подстаћи наша предузећа да још боље раде. Нагласио је да се Србија коначно нашла на мапи 49 пристојних, нормалних, уређених земаља у које је Икеа дошла.

        Наводећи да се у Икеи за сада продају два српска производа, оклагија и даска за сечење, Вучић је рекао да очекује да у будућности тај број буде већи.

        „Не смем да откривам, али очекујем да ће то да буде много више и боље у кратком временском периоду. За шест месеци ћемо да разговарамо, и онда ћете да видите да грађани Србије могу да производе за Икеу на глобалном нивоу”, рекао је Вучић.   

        Како је додао, долазак робне куће Икеа јесте велика инвестиција, али да њен долазак значи много више од тога.

        Данашње отварање велелепне робне куће је, како је рекао, доказ да када радимо марљиво, и када дозволимо инвеститору да уложи новац, можемо да будемо поносни.

        Навео је да је синоћ добио поруку од домаћег најбољег произвођача намештаја Јеле јагодинске, Миодрага Радовановића, који му је рекао да је добро што је Икеа дошла, што ће имати снажнију конкуренцију, да ће они правити бољи намештај који ће имати бољу прођу.

        „То је тај дух победе, конкуренције. Иако ми се чини да би се неки вратили у самоуправљање”, нагласио је председник.

        После састанка са руководиоцима шведске компаније, одржан је и доручак којим се Икеине робне куће традиционално отварају, а гостима се, током доручка, обратио председник Вучић рекавши да је поносан што може да се обраћа у име Србије.

        „Уживао сам пролазећи кроз Икеине салоне. Они се хвале ценом сладоледа од 60 динара, а ја, који волим месо, запазио сам да имају хот дог за 50 динара”, нагласио је он.

        Казао је да је видео лепе ствари за децу и остале грађане. Захвалио се грађанима што су разумели какав је пут био потребан за будућност и нагласио да Икеа представља симбол и знак за будућност.

        Посебно се захвалио директору Владиславу Лалићу који је веровао у Икеу и своју Србију, те пожелео шведском концерну да деценијама и више остане у Србији и да буде задовољна пословањем.

        „На нама је да оно времена колико имамо помогнемо да имамо још више оваквих пројкета”, нагласио је Вучић.

        Вучић је најавио још једну Икеу на западној страни Београда а верује да неће дуго проћи пре него што она буде отворена и у Нишу.

        Градоначелник Београда Синиша Мали је рекао да је Икеа битна због инвестиције од 70 милиона евра, више од 400 радних места, али да то није све.

        „Икеа је симбол промена, напретка у нашем граду, то је оно што је важно”, рекао је он и додао да посебну захвалност дугује председнику Вучићу без чијег труда не било ни Икее.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 19:05 10.08.2017.

  • +4
Voting is closed.

Ovo definitivno zasluzuje jos jednu reprizu:

20:46 06.09.2016.
"Eto u sta se pretvoris kada odrastas kao imbecilni radikalni debil. Za ovog maloumnika sve je cudo nad cudima jer ni o cemu nema pojma. Sada se rasprdeo o Ikei kao da je to bog zna sta. Namestaj Ikee je popularan zbog sirokih narodnih masa koje ga koriste, jer ima bezlican industrijski izgled koji moze da se stavi bilo gde i koji svaka prosecna budala moze da sastavi, a ne kosta mnogo. A u Upravnom odboru Ikee sede sve sami nacisti, ali otkud bi to ovaj zatucani degenerik mogao da zna. Kao sto nema pojma da je Ikea stalno u skandalima jer uglavnom koristi indijsku decu kao besplatnu radnu snagu. Verovatno jadnik misli da ce impresionirati Nordijce i pokazati koliko se kobajagi on u sve razume i kako je sav savremen. Kakav iskompleksirani degenerik."

misko's picture
misko 07:21 11.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

ma da bre ovo je smnesno, kao da su marsovci dosli u srbiju, a to je obican prosecan industrijski namestaj, ali ce zato SVI SRBI koji se bave stolarijom tipa "namestaj po meri"moci sada da stave katanac na svoje firmice.

Slobodanka's picture
Slobodanka 08:02 11.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Kupujmo domaće i u prodavnicama domaćih lica!

milovan's picture
milovan 09:56 12.08.2017.

  • +3
Voting is closed.

Kazu da je kupio spavacu sobu u Ikei bez kreveta- covek od silna posla ne spava.

Додај коментар