Стигли Вучићеви други ванредни избори - „повампирила“ се Мубадала

НАВОДНО ЖЕЛИ ДА ДЕО СВОГ БИЗНИСА ПРЕБАЦИ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ

У СРБИЈУ И ПРОШИРИ САРАДЊУ ИЗ ИТАЛИЈЕ

Хомеид Ал Шамери

  • Хомеид Ал Шамери, извршни директор Мубадалиног одељења за ваздухопловство: „Почетак су добри стратешки односи УАЕ и Србије. Етихад је сувласник Ер Србије и убеђени смо да Србија може постати регионално чвориште за поједине дисциплине у ваздухопловној индустрији. Ви имате изузетно добро образоване младе људе који одлично говоре енглески језик, а трошковна база ваше земље је ниска“

        КОМПАНИЈА Мубадала из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) жели и даље да помаже српској ваздухопловној индустрији, а кључ за будућу сарадњу су висококвалификована радна снага, ниска трошковна база, проактивност и труд српских компанија, изјавио је Хомеид Ал Шамери (Homaid Al Shemmari), извршни директор Мубадалиног одељења за ваздухопловство.

        „Почетак су добри стратешки односи УАЕ и Србије. Етихад је сувласник Ер Србије и убеђени смо да Србија може постати регионално чвориште за поједине дисциплине у ваздухопловној индустрији. Ви имате изузетно добро образоване младе људе који одлично говоре енглески језик, а трошковна база ваше земље је ниска. Ово последње је изузетно битно са стране операција“, рекао је Ал Шамери за ваздухопловни портал Танго Сикс (tangosix.rs)

        Он се похвално изразио о одлуци да администрација швајцарске компаније СР Техникс (SR Technics), чији је Мубадала власник, буде премештена у Београд, рекавши да у томе има „нових бенефита и додатне вредности“.

        „СРТ жели да настави да гради на овој прилици. Кад смо код СРТ приче у Београду, веома смо задовољни и она је надвисила наша почетна очекивања“, рекао је Ал Шемари.

        Он је додао да је компанија за одржавање авиона „Јат техника“ са становишта Мубадале „веома важна, јер познаје локални бизнис и има велику традицију“, а уз то „географске локације су исто јако битне у овом бизнису“.

        „Ми смо отворили капацитете за поправку компонената за ускотрупне авионе у Малезији и желимо да видимо постоји ли могућност партнерства да неке од наших способности доведемо у Јат Технику и тако смањимо базу трошкова у Европи. Могућност да смо са бизнисом заиста и лоцирани у Европи нам је додатна вредност. На пример, неки наши конкуренти имају операције у Азији што је веома далеко и неекономично за неке од њих“, рекао је представник Мубадале, која је оснивач и највећи спонзор Светског ваздухопловног самита који се данас завршава у Абу Дабију.

        Говорећи о плановима за ширење Мубадалиног бизниса у сфери одржавања авиона у Европи, Ал Шамери је поменуо и панчевачку „Утву“ и њену сарадњу са италијанском компанијом „Пјађо“ (Piaggio), чији је Мубадала власник.

        „Пјађо“ је увидео да се у Србији неке ствари могу произвести ефикасније и то је била основна премиса. Покушавамо да убедимо „Пјађо“ да уради још оваквих ствари и онда долазимо до следећег: ако ви у Србији имате план да оживите овај сегмент своје индустрије, да у њу улажете, ми можемо помоћи, као што смо већ овим примером и урадили и онда ви можете рећи: ОК, имамо барем један дугорочни уговор и можемо градити на томе. Ми желимо да вам у томе помогнемо“, рекао је Шемари.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

НЕ НАТО ОКУПАЦИЈИ's picture
НЕ НАТО ОКУПАЦИЈИ (није потврђен) 14:21 08.03.2016.

  • +14
Voting is closed.

OBAVEZNO POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Evo šta je potpisano sa NATO paktom – u njemu je sve lepo objašnjeno šta je - ALEKSANDAR VUCIC - potpiso sa NATO paktom!

(VIDEO) https://www.facebook.com/1519921778312750/videos/1523436367961291/

СТУДЕНТИ НЕ У НАТО's picture
СТУДЕНТИ НЕ У НАТО (није потврђен) 14:26 08.03.2016.

  • +2
Voting is closed.

Почиње студентска кампања „Имам права на то, никад у НАТО!“ Неформална група „Студенти за истину“, која је организовала дигиталне кампање против резолуције о Сребреници, против уласка Косова у УНЕСКО и за промоцију Дана Републике Српске, одлучила је да са својим колегама у матици и дијаспори организује нову кампању под називом „Имам права на то, никад у НАТО!“.
Почиње студентска кампања "Имам права на то, никад у НАТО!" http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2016/03/Nikad-NATO-Fejsbuk1.jpg

Почиње студентска кампања „Имам права на то, никад у НАТО!“

Како истичу „Студенти за истину“, на овај корак су се одлучили „увидевши да се Србија налази пред најтежим периодом који подразумева приближавање НАТО-у и притисак да Србија уђе у НАТО“.

„Након ратификовања закона којим се НАТО-у дају привилегије потпуног пролаза кроз Републику Србију, потпуног имунитета и могућности коришћења државних и приватних објеката и инфраструктуре, а верујући да говоримо у име преко 4.000 студената који су у нашој кампањи потписали петицију против резолуције о Сребреници, сматрамо да је свако приближавање Србије НАТО-у угрожавање њене безбедности, независности, њеног суверенитета, а о емотивним разлозима, који су испуњени хиљадама гласова који вапе за правдом и искупљењем, да не говоримо“, наводи се у саопштењу.

„Студенти за истину“ сматрају да је НАТО представљао и да представља највећу опасност по безбедност Србије, те ће своју кампању, поред употребе друштвених мрежа, водити и преко акција на терену, трибина, конференција и текстова, који ће имати стручно-научну форму. Ова неформална студентска група подсећа на три агресије на српски нард од стране НАТО – у Републици Српској Крајини 1995. године, Републици Српској 1995. године и СР Југославији 1999. године.

„Србија се налази на опасној прекретници да о њеној судбини одлучују они који су је до јуче бомбардовали, а и данас јој отимају најсветији део територије – аутономну покрајину Косово и Метохију. Сматрамо да процес који траје пуних седамнаест година мора да се заустави, а да би у томе успели Србија и српски народ морају добити прилику да јавно кажу да не желе у НАТО нити желе НАТО на својој територији“, закључују „Студенти за истину“.

SESELJ PRIZNAO's picture
SESELJ PRIZNAO (није потврђен) 14:39 08.03.2016.

  • +9
Voting is closed.

ШЕШЕЉ ПРИЗНАО: Станко Суботић дао милион евра Радикалима - Лидер Српске радикалне странке, Војислав Шешељ, гостовао је у емисији „Лични став“ у којем је открио многе детеље о Вучићу, али је рекао и да је Станко Суботић дао милион евра СРС - ВИДЕО - https://www.youtube.com/watch?v=ZjUwsdIRL3c

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 14:55 08.03.2016.

  • +15
Voting is closed.

Мубадала & Мабудала - топла браћа за будућност Србије! (нови изборни слоган)

Mabudala's picture
Mabudala (није потврђен) 18:09 08.03.2016.

  • +8
Voting is closed.

MABUDALA ima mnogo koji veruju u sve ovo.Fabrika će da bude izgradjena na magereće livade.Namagarčili su nas više puta pa sad hoće ponovo.

телетабис's picture
телетабис (није потврђен) 19:28 08.03.2016.

  • +6
Voting is closed.

Само "МаБудала" може да дође у луду Србију!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 20:19 08.03.2016.

  • +5
Voting is closed.

Samo "MaBUDALA" u Srbiji moze da poveruje u ovo!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 20:20 08.03.2016.

  • +4
Voting is closed.

Samo "MaBUDALA" u Srbiji moze da poveruje u ovo!

Додај коментар