ЧЕПУРИН: Наредних дана одлука о бесцаринском увозу Фијатових аутомобила у ЕЕУ

ДОСАД ЈЕ ОДРЕЂЕНЕ РЕЗЕРВЕ ИМАО КАЗАХСТАН - СРБИЈА ЖЕЛИ КВОТУ ОД 10.000 АУТОМОБИЛА ГОДИШЊЕ

Александар Чепурин

        САВЕТ Евроазијске економске комисије требало би да у наредних неколико дана одлучује о бесцаринском увозу Фијатових аутомобила произведених у Србији на тржиште Русије, рекао је данас амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

        Он је новинарима на изложби руске привреде у Београду казао да су направљени добри помаци у преговорима о извозу аутомобила из Србије на тржиште Евроазијске економске уније.

        Званичници Србије су неколико пута од руских власти тражили одобрење бесцаринског увоза 10.000 возила произведених у фабрици у Крагујевцу, која је заједничко власништво италијанског Фијата и Владе Србије.

        До сада је Казахстан имао резерву према увозу возила из Србије у Евроазијску унију у којој су, поред те земље, Русија, Јерменија, Белорусија и Киргистан.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

морава's picture
морава (није потврђен) 18:48 16.03.2016.

  • +14
Voting is closed.

Надам се да ће одлука бити негативна... Или условљена бесцаринским увозом свега из ЕЕУ у вредности Фијатовог контигента. Ова власт не заслужује, по мени, никакве бенефите од стране Русије.

Ристић Милан's picture
Ристић Милан (није потврђен) 21:30 16.03.2016.

  • +8
Voting is closed.

Може ли ико да замисли каква би била Србија да се министри и влада залажу за продају наших производа а не фабрика,земље,воде ........
И онда се са много туге покушавам да сетим колико је предузећа било само на територији Земуна и питам се зашто се узимају страни кредити који се дају странцима за подстицај отварања радних места а гасе се наше фабрике.
Зашто се наши министри понашају као трговачки путници Фиата.

dfvt's picture
dfvt (није потврђен) 21:57 16.03.2016.

  • +6
Voting is closed.

putko je ugasio ruske nacionalisticke organizacije u Rusiji. O tome su ponosno pisali na Ruskoj Reci u dva dela. O savezu sa tajkunima i nastavku jeljcinove politike netrebam ni da govorim, jer svi vidimo da u Rusiji niej uradjeno skoro nista osim izvoza nafte i gasa.
Sad podrzava NATO namesnike zvane vucic i nikolic i obbecava im prodaju italijanskog FIAT-a, a vucici i niklici za uzvrat guse srpske nacionaliste u srbistanu.
Ukratko sovjeti i yugosloveni slatko saradjuju pripremajuci prosipanje srpske i ruske krvi.

Додај коментар