`Предлог Меркелове` је превара, то је Ахтисари у другом паковању!

Упозорења водећег српског интелектуалца у САД Срђа Трифковића

  • „Федерални“ аранжман није ништа друго него Ахтисари у другом паковању! Тај аранжман – ако би био прихваћен из Београда – био би предусловљен прихватањем легалности и легитимности „Републике Косово“ од стране Срба на северу и (наравно) добровољним гашењем преосталих српских институција
  • Доносиоци одлука у Вашингтону сматрају авнојевске границе недодирљивим. Сматрају да би њихова измена на било којој тачки довела би у питање целокупну пост-Ју „архитектуру“ „made in USA
  • Исти доносиоци одлука сматрају да Срби ионако губе све, па да ће и нешто увећани губитак прихватити. Дакле: да ће се са њиме на крају помирити. Стога не виде потребу да губитницима у Београду нуде ма какву утешну награду – макар и у форми смоквиног листа

        НИКАКВА измена граница, укључујући некакву размену територија,  за водеће западне земље не долази у обзир из два разлога. За земље које су нам и досад кројиле капу.

        Доносиоци одлука у Вашингтону сматрају авнојевске границе недодирљивим. Сматрају да би њихова измена на било којој тачки довела би у питање целокупну пост-Ју „архитектуру“ „made in USA“

        Исти доносиоци одлука сматрају да Срби ионако губе све, па ће и нешто увећани губитак прихватити. Дакле: да ће се са њиме на крају помирити. Стога не виде потребу да губитницима у Београду нуде ма какву утешну награду – макар и у форми смоквиног листа.

        Наводни предлог Меркелове, о коме је говорио министар полиције  Ивица Дачић, новаје превара!

        „Федерални“ аранжман није ништа друго него Ахтисари у другом паковању! Тај аранжман – ако би био прихваћен из Београда – био би предусловљен прихватањем легалности и легитимности „Републике Косово“ од стране Срба на северу и (наравно) добровољним гашењем преосталих српских институција.

        То, пак, што министри владајуће коалиције дају контрадикторне изјаве поводом КиМ – то није ништа ново. Одсуство кохерентности одражава одсуство жеље и намере да се Косово и Метохија „брани“ - у шта смо се коначно уверили пре више од годину дана са изменом текста Резолуције Генералне скупштине УН.

        Све остало је кореографисана фарса, као што јасно произлази из Викиликсових депеша.

 


Слични садржаји

Коментари

Михајло's picture
Михајло (није потврђен) 09:10 29.10.2011.

  • +70
Voting is closed.

ФУНКЦИОНЕРИ - ЕКСПЕРТИ ПРОВИЗИЈЕ

Ова одрођена власт од грађана Србије браниће само себе и своје интересе, а о заштити Срба у Србији или на Космету или било где друго у суседним земљама није јој стало колико до лањског снега.
Она је неспособна да било шта добро учини за народ, она пљачка грађане, богати се узимајући провизије и од домаћих криминалаца продајући им имовину грађана и од странаца продајући им земљу, фабрике, предузећа. Зато су они "добри" партнери - ЕКСПЕРТИ ПРОВИЗИЈЕ - и странцима и домаћим кримосима.
А Космет? Космет им само смета, треба га се отарасити што пре, да не буде српски и да не морају да се њиме баве.

Станимир Трифуновић's picture
Станимир Трифуновић (није потврђен) 17:17 29.10.2011.

  • +72
Voting is closed.

Покушаји да се на различите начине ( у овом случају афирмисањем идеје о федерализацији Космета ) нијансира степен аутономности Срба на Космету, није ништа друго до перфидни пројекат да се прихвати подметање кукавичијег јајета према којем је Космет добио српску потврду о признању самопроглашене независности.

Даница's picture
Даница (није потврђен) 18:50 29.10.2011.

  • +72
Voting is closed.

Меркелова се не бави Косметом, она се бави немачким интересима. Тако да федерализација или федерација Космета су кукавичија јаја која се подмећу наивнима да се њима баве.
Немачка је признала независност српске покрајине и њен став о том питању је јасан. Никаквих битних промена ту нема и неће их бити.

Konstantin's picture
Konstantin (није потврђен) 10:30 30.10.2011.

  • +69
Voting is closed.

TRIFKOVIĆ ZA AMBASADORA SRBIJE U SAD!

Predlažem Koštunici i Nikoliću da Trifkovića postave za ambasadora Srbije u SAD, kada dođu na vlast u proleće sledeće godine.
On će biti pravi zastupnik interesa Srbije, i oko Kosmeta i svih drugih ključnih pitanja. A ne razni likovi u penziji i strani državljani koji nas danas predstavljaju u SAD.
GRAĐANI SRBIJE TREBA DA ZNAJU DA SADAŠNJI AMBASADOR SRBIJE U SAD V. PETROVIĆ IMA AMERIČKO DRŽAVLJANSTVO!
SVI TREBA DA ZNAJU DA I GENERALNI KONZUL SRBIJE U ČIKAGU DESKO NIKOLIĆ POSEDUJE AMERIČKO DRŽAVLJANSTVO!
Oni sau naravno politički podobni kadrovi za SAD, ali je pitanje da li su oni dobri kadrovi Srbije?
Eto kakvu kadrovsku politiku vodi V. Jeremić i njegov šef B. Tadić!

To što ovi likovi imaju i srpsko državljnstvo - neka obese mačku o rep!

Додај коментар