Виктор Троицки подигао пехар у Сиднеју!

ПРЕ НЕПУНИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ ВРАТИО СЕ НА ТЕРЕН КАО 847.

А ЗВАНИЧНО ОД СУТРА ЋЕ БИТИ - 53. ТЕНИСЕР СВЕТА

Виктор Троицки

        Српски тенисер победио Михаила Кукушкина за 64 минута и стигао до друге ATP титуле у каријери.

        Виктор Троицки корача ка врху ATP листе у чизмицама од седам миља! Пре непуних шест месеци вратио се на терен после једногодишње суспензије као 847. играч на свету, а сада осваја турнире. Да, баш тако!

        У Сиднеју је подигао пехар, након што је у финалу савладао Михаила Кукушкина, 66. са ATP листе резултатом 6:2, 6:3, после 64 минута игре.

        Троицком је то друга титула у каријери, пошто је 2010. освојио Куп Кремља. У међувремену је играо још четири финала, последње баш у Москви пре три и по године, али је и тада, као и у Сиднеју 2011. остао без трофеја.

        Троицки и Кукушкин већ су направили велико изненађење у Сиднеју пласманом у финале, будући да су обојица играла квалификације, што је први пут у историји турнира, док је српски тенисер исписао рекорд на тој тениској смотри као једини који је остварио осам победа у низу пре него што је подигао пехар.

        Виктор је желео да у Сиднеју ове године направи корак даље, јер је пре четири сезоне у финалу изгубио од Жила Симона, и успео је у томе.

        Велики подвиг у Сиднеју неће само бити добра припрема Троицком за Аустралијан Опен, први гренд слем још од Вимблдона 2013. године, већ ће му донети и огроман напредак на ATP листи.

        Српски репрезентативац је у Сиднеј допутовао као 92. играч света, а званично од сутра ће заузимати 53. место на ATP листи.

        Тријумф у Сиднеју донео му је 250 ATP бодова и зараду од 84.500 долара.

        Браво, Викторе!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари