Daily Express: Међу Путиновим смртоносним оружјима и борбени робот „Терминатор“

ПОСЕБНО УКАЗАО ДА ЊИМЕ УПРАВЉА ОПЕРАТЕР, АЛИ ДА МОЖЕ ДА ДЕЈСТВУЈЕ И АУТОНОМНО

* Британски лист наводи да је „Терминатор“ наоружан са четири противтенковске навођене ракете Атака, 12 ракетниих бацача пламена Шмељ-М, противтенковским топом од 30 мм и митраљезом 7,62 мм

____________________________________________________________

       ВОЈНИ врх Русије је у управо завршене стратешке маневре са Белорусијом Запад-2021 укључио још једно своје ново смртоносно оружје – објавио је британски лист Daily Express.

       У те маневре  су оружане снаге две земље укључиле 200.000 војника, око 80 војних авиона и хеликоптера, 15 ратних бродова и скоро 300 тенкова, а реч је о борбеном ударном роботу Уран-9 „Терминатор“.

       Исти лист указује да је „Терминатор“ наоружан са четири противтенковске навођене ракете Атака, са 12 ракетниих бацача пламена Шмељ-М, противтенковским топом од 30 мм и митраљезом 7,62 мм.

       Наводи да је тежак 12 тона и да се њиме даљински управља, а да је у стању да погађа циљеве на удаљеностима до 5 километара.

       Међутим, у стању је да на бојном пољу функционише и потпуно аутономно – дакле,  без учешћа оператера - вођен алгоритмима посебно осмишљеног програма.

       Daily Express у „Путинова смртоносна оружја“ сврстава и ПВО/ПРО системе С-500 „Прометеј“ такође су коришћени током војних вежби Запад-2021.

       За С-500 се тврди да је у стању да пресретне и уништи интерконтиненталне балистичке ракете, хиперсониче крстареће ракете и авионе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари