Поповић са Косачовом: Ми смо данас заједно, као што су наши преци војевали заједно

МИНИСТАР ЗА МЕЂУНАРОДНУ ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ СРЕО СЕ СА ЗАМЕИКОМ ПРЕДСЕДНИКДА ГОРЊЕГ ДОМА ПАРЛАМЕНТА РФ

* Ненад ПОПОВИЋ: Важно је да чувамо сећање на претке који су се борили за слободу у Другом светском рату и да их будемо достојни

* Константин КОСАЧОВ: Сматрамо 20. октобар нашим заједничким празником, зато што су Београд ослобађали и борци Црвене армије. Ратовали смо раме уз раме, сви наши преци су били заједно

___________________________________________________________

           МИНИСТАР без портфеља за међународну економску сарадњу и област друштвеног положаја цркве у земљи и иностранству Ненад Поповић састао се са замеником председника Савета Федерације Русије Константином Косачовом и том приликом истакао да је важно да чувамо сећање на претке који су се борили за слободу у Другом светском рату и да будемо достојни њих.

           Поповић је након састанка са Косачовом рекао да је срећан што је поводом великог празника дошла делегација Русије.

           “Ми смо данас заједно, као што су наши преци војевали заједно. Црвена армија је заједно са српском војском ослободила Београд, ослободила целу Србију. Хиљаде и хиљаде војника руске Црвене армије је овде сахрањено и ми морамо да чувамо успомене на наше претке, који су победили највећу пошаст 20. века, нацистичку Немачку”, рекао је министар.

           Додао је да су заједно били тада у тој великој борби и победи и да ће и сада у недељу бити заједно на обележавању годишњице.

           “Сигуран сам да ћемо за овакве празнике сећања бити увек заједно и да ћемо бити достојни наших предака”, додао је Поповић.

           Заменик председника Савета Федерације Русије Константин Косачов изразио је задовољство због тога што ће присуствовати обележавању 80. годишњице од ослобођења Београда и истакао да разуме колико је то значајно за српски народ.

           “Сматрамо тај празник нашим заједничким празником, зато што су Београд ослобађали борци и ваше земље, али и Црвене армије. Ратовали смо раме уз раме, сви наши преци су били заједно у томе са истом идејом, а то је победа најстрашнијег зла у историји човечанства. Ту победу дугујемо нашим прецима, којима можемо да се поносимо. То је победа коју нико не може да нам одузме. Зато ћемо и 20. октобра, у недељу бити сви заједно”, рекао је он.

           Истакао је да је важно да се чува сећање на овај датум и да је то један од најважнијих ствари која повезује руски и српски народ.

           “Наши народи су блиски, пријатељске смо земље без обзира на све потресе и искушења данашњих времена”, додао је он.

           https://srbratstvo.rs/doputovao-i-kosacov-dan-oslobodjenja-beograda-je-nas-zajednicki-praznik/

 

 

 


Слични садржаји

Коментари