Монтенегро-блок изгубио и у Никшићу – пораз који ће убрзати урушавање режима

НА УЛИЦАМА НАРОДНО СЛАВЉЕ: ПЕСМЕ И ГУСЛЕ, ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ И СРПСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ

* Победничку већину у никшићкој скупштини формираће одборничке листе «За будућност Никшића» (прелиминарно - 26,6 одсто освојених гласова) и «Мир је наша нација» (23,9 одсто)

* Има шта и да се слави. Никшићки избори су показали да је српска Црна Гора у успону, да НАТО-режим у Подгорици није успео да се реваншира за нокдаун на парламентарним изборима. У суштини, свака следећа победа биће после Никшића лакша и извеснија

___________________________________________________

       РЕЖИМ Мила Ђукановића изгубио је – после Скупштине црне Горе и Владе – стратешки важни Никшић.

       Иако ће његова монтенегринска коалиција маскирана под „Европски тим за Никшић» добити – заједно са купљеним гласовима – до 39 одсто, биће то пораз са далекосежним последицама. Пораз који ће убрзати урушавање србофобске монтенегринско-криминалне вертикале у Црној Гори.

        Победничку већину у никшићкој скупштини формираће одборничке листе «За будућност Никшића» (прелиминарно - 26,6 одсто освојених гласова) и «Мир је наша нација» (23,9 одсто).

       Вероватно ће им се придружити и «Црно на бијело» (4,1 одсто).

       Чим су се појавили први резултати, одноосно – чим је постало јасно да Ђукановић и његова политичка усташија губе, присталице коалиције «За будућност Никшића» (окупљене око Демократског фронта) преплавиле су центар града.

       Почело је славље уз ватромет, гусле, песме и бакљаду.

       Грмиле су косовске песме. Вијориле су се заставе Србије и старе црногорске.

       Улицама су кружиле колоне аутомобила коалиције "За будућност Никшића", а у мањем броју било је и аутомобили присталица ДПС-а који машу државним заставама Црне Горе.

       Има шта и да се слави.

       Никшићки избори су показали да је српска Црна Гора у успону, да НАТО-режим у Подгорици није успео да се реваншира за нокдаун на парламентарним изборима.

       У суштини, свака следећа победа биће после Никшића лакша и извеснија.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари