Ђорђевић бира 12 путника - за Евробаскет…

КОШАРКАШИ СРБИЈЕ СУ СИНОЋ ДУЕЛОМ ПРОТИВ ГРЧКЕ ЗАВРШИЛИ ТАКМИЧАРСКИ ДЕО ПРИПРЕМА

Александар Ђорђевић

        Кошаркаши Србије завршили су такмичарски део припрема за Евробаскет утакмицом коју су синоћ одиграли са Грчком на „Акрополис купу“ у Атини и тријумфом (69:67).

        - Одиграли смо јако добрих 38 минута, физички издржали и поред скраћене ротације и могу да кажем да сам многим стварима задовољан. Поред Недовића и Калинића, које муче повреде, морали смо да одморимо и Лучића и Јовића који су били изузетно оптерећени у досадашњим мечевима. Ове три утакмице у Атини биле су идеалне за број играча које смо планирали да ротирамо, али и овако, у скраћеном саставу, одиграли смо мушки, издржали и на крају сачували победу. Наравно да смо морали много мирније да приведемо утакмицу крају после 14 разлике у завршници. Није смело да буде толико дриблинга, исхитрених шутева. О томе смо причали са играчима одмах после утакмице, такве ствари не смеју да нам се понављају на ЕП - рекао је Ђорђевић.

        Данас се враћају у Београд, где ће тренирати до поласка на шампионат 30. августа.

        Селектор Саша Ђорђевић на располагању има 14 играча, а одлука о 12 путника зависи и од процене опоравка Немање Недовића, који није играо на турниру у грчкој престоници.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари