Новак: Сарадња са Агасијем - остварење сна

„ОН ЈЕ НЕКО НА КОГА САМ СЕ УГЛЕДАО КАДА САМ БИО МЛАЂИ“, ПОРУЧИО ЈЕ ПРЕД РОЛАН ГАРОС

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић следеће недеље ће почети одбану трофеја на Ролан Гаросу, али и сарадњу са новим тренером Андреом Агасијем.

        Други играч света каже да је веома узбуђен што ће сарађивати са тениским великаном, којем се диви.

        „Имати Андреа за тренера је остварење сна. Он је неко на кога сам се угледао када сам био млађи“, поручио је Ђоковић пред званичан почетак сарадње.

        „Имамо врло сличне стилове игре. Он је један од играча који су најбоље ретернирали, а управо је то важан сегмент на којем и ја базирам своју игру“, рекао је Ђоковић.

        За српског аса важно је и то што Агаси осим играчког искуства, поседује и животно, које је за Ђоковића веома важно.

        Наиме, Американац је током каријере имао доста успона, али и падова, из којих се враћао на врх. Агаси је једини играч који је био на првом месту, пао на 141. позицију, па успео опет да се врати на чело.

        „Много ствари је прошао у животу, суочавао се са много изазова, успевао да се врати на врх, чиме је показао снагу коју има... прошао је кроз све што ја пролазим сада, односно током каријере. Разуме ту улогу као један од најбољих играча и како је побеђивати на свим турнирима на свету, јер је то чинио“, додао је српски тенисер.

        Одлуку о почетку сарадње Ђоковић и Агаси су донели у телефонском разговору.

        „То ће бити невероватна авантура за обојицу. Агаси ће доћи у Париз и неће остати до краја турнира, али за то време колико будемо провели заједно видећемо како функционишемо на терену и ван њега и оценити сарадњу“, рекао је Новак Ђоковић и додао да је и даље „гладан“ успеха и трофеја.

        „Волим овај спорт свим срцем и имам огромну количину страсти и мотивације да направим још добрих ствари и надам се да ћу оставити још трага“, поручио је најбољи српски тенисер свих времена.

„АНДРЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НОВАКУ ДА ПРОНАЂЕ ПРАВИ ПУТ“

        Легендарни тенисер Анри Леконт сматра да је Новак Ђоковић направио добар избор именовањем Андреа Агасија за новог тренера.

        „Мислим да је то добро за тенис. Надам се да ће то бити успешна сарадња, јер у том случају за Новака би то било нешто посебно. Верујем да Андре може да му помогне да пронађе поново пут до врха. Он је снажна личност и може Ђоковићу да да прави савет, јер има искуство враћања после проблема са повредама и других неуспеха“, поручио је последњи француски играч који је играо финале Ролан Гароса.

        Леконт, којег је 1988. године Матс Виландер зауставио на последњем кораку борбе за трофеј у Паризу, појаснио је на који тачно начин би Агаси могао да помогне Ђоковићу.

        „Не ради се ту о ,коучингу’. Новак је велики играч, зна много о тенису, и попут Надала и Федерера, њему је само потребно нешто ново, свежина, нови правац. Стварно се надам да Новак има довољно снаге да направи оно што је успео и прошле године“, поручио је Леконт.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари