Вестерман: Није лако славити у „Пиониру“…

У ЕВРОЛИГИ ТРЕНУТНО НЕМА БОЉЕГ АМБИЈЕНТА ОД ОВОГ У БЕОГРАДУ, АТМОСФЕРА МЕЂУ НАЈБОЉИМ НА СВЕТУ

   Лео Вестерман

        Бивши играч Партизана Лео Вестерман рекао је за Мондо да је задовољан победом Жалгириса над Црвеном звездом и истакао да је посебан осећај славити у Пиониру.

        Српски и регионални шампион претрпео је шести пораз у елитином такмичењу, док је литвански представник стигао до четвртог тријумфа, првог на гостујућим паркетима.

        Француски плејмејкер провео је на терену скоро 27 минута и постигао седам поена.

        „Наравно да ми је другачији осећај славити овде, као навијачу Партизана. Срећан сам због онога што смо остварили. Била је ово важна победа, поготово зато што смо у оваквом амбијенту одиграли добро у завршници, а то овде није лако. Урадили смо оно што смо се и договорили“, рекао је Вестерман пре одласка из дворане.

        Упитан за амбијент, плејмејкер Жалгириса нагласио је да у Евролиги не постоји сличан домаћи терен.

        „Атмосфера у Србији је међу најбољима на свету. У Евролиги тренутно нема бољег амбијента од овог у Београду. Ипак, били смо спремни и успели смо да контролишемо ствари које се не односе на паркет“.

        На питање о борби за пласман у Топ 8, коју Жалгирис наставља са истим скором као Звезда (4-6), француски репрезентативац каже:

        „Играмо добро у последњих пар недеља и то нас радује. Имамо добре шансе за пролаз, лепо је што смо остварили тријумф ван Каунаса и то ће нам дати додатно самопоуздање“, додао је Вестерман.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари