Велики стратешки војни маневри на југу Русије „Кавказ-2016“

УЧЕСТВУЈЕ 12.500 ВОЈНИКА И ОФИЦИРА, АВИЈАЦИЈА И РАТНИ БРОДОВИ ЦРНОМОРСКЕ И КАСПИЈСКЕ ФЛОТЕ

  • Маневри ће потрајати до 10. септембра, а одржавају се на територијама и акваторијама које чине руски Јужни војни округ
  • Министарство одбране РФ је објавило да ће током маневара бити испробани „нови видови наоружања и ратне технике“. Тестирање ће проћи и нови системи управљања јединицама и групама јединица
  • У оквиру маневара ће бити постављени пунктови за управљање не само јединицама него и позадином. На свим нивоима које би подразумевало ратно стање. Функционисање пунктова биће ослоњено на „најновија средства аутоматизације“. И у управљању јединицама и у проверавању мобилизационе готовости и функционисања територијалне одбране

        ОРУЖАНЕ снаге Русије започеле су стратешке командно-штапске маневре „Кавказ-2016“ у којој учествује 12.500 војника и официра.

        Маневри ће потрајати до 10. септембра, а одржавају се на територијама које чине руски Јужни војни округ.

        Министарство одбране РФ је објавило да ће током маневара бити испробани „нови видови наоружања и ратне технике“. Тестирање ће проћи и нови системи управљања јединицама и групама јединица.

        Маневри „Кавказ-2016“ је завршна фаза командно-штабних вежби, специјалних вежби, тренинга органа војног управљања изненадних провера борбене готовости јединица током 2016-те.

 

        Одржаће се на више полигона Јужног војног округа и у акваторијама Црног и Каспијског мора.

        Ово подразумева: да ће у маневрима важну улогу имати ратни бродови у Црном и Каспијском мору, као и ратна авијација, укључујући и палубну.

        У суштини, ови маневри су провера функционисања целог система одбране у ситуацији реалног рата.

        Јер, у оквиру маневара ће бити постављени пунктови за управљање не само јединицама него и позадином. На свим нивоима које би подразумевало ратно стање.

        Функционисање пунктова биће ослоњено на „најновија средства аутоматизације“. И у управљању јединицама и у проверавању мобилизационе готовости и функционисања територијалне одбране.

        Ово са проверавањем мобилизације и територијалне одбране најдиректније потврђује да су маневри „Кавказ-2016“ директно у функцији провере спремности земље за евентуални рат.

        У ништа мањој мери: у функцији подизања те спремности и уигравања команди, штабова, јединица и цивилних структура које би биле саставни део ратне машинерије...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари